Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Är det lite mycket nu?
InläggPostat: tis 25 jul 2017, 09:16 
Omnivore skrev:
Har varit bekymrad över läget globalt och lokalt ett antal år men blev inte rädd på riktigt förrän jag läste Urvakens blogg igår. Antar att forumveteranerna känner till henom och att hen själv finns här så jag länkar inte.


Ja, det var onekligen intressant information som framkom, om det stämmer. Jag tänker dock vara lite burdus och citera:

Citera:
Ett antal, oberoende av varandra, individer inom olika delar av offentlig förvaltning har under den senaste tiden valt att antingen säga upp sig och/eller valt att flytta från städer ut ”på landet”, samtidigt som de börjat preppa (även om alla inte använt just det ordet). Samtliga har med mer eller mindre samma formuleringar konstaterat att ”det är på väg att gå åt helvete på riktigt”.

Hade det enbart varit människor som var trötta på sina jobb hade det varit en sak. Men att agera på sin oro är något helt annat. Uppenbarligen ser dessa människor något som gjort dom så pass oroliga att de väljer att flytta. Åter igen, detta är inte bevis för att något kommer att gå åt skogen. Kanske är det bara slumpen och sammanträffanden. Allt jag vet är att ett antal människor med insyn i olika områden väljer att agera, inte bara tala om problem. Detta är allt jag kommer att säga om detta.


Men å andra sidan blir jag egentligen inte förvånad. Nu vet vi ju inte vilka former av offentlig förvaltning det rör sig om, men det skulle inte vara speciellt chockerande om det rörde sig om myndigheter som genom handling själva har rört upp problemen vi ser i Sverige idag. De brukar vara ganska snabba på att fly undan sitt eget verks effekter, så att säga.

Och sedan är det problemet med källorna. Om man inte kan hänvisa till källor är det omöjligt att veta om det är sant eller desinfo.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Är det lite mycket nu?
InläggPostat: tis 25 jul 2017, 12:09 
OT: Jag har själv funderat lite över varför så många höjdare och välbeställda personer har lantställen med odlingar och djur. Amerikanska presidenter, forna svenska partiledare och diverse folk med mycket god ekonomi. Inte så få av dem väljer dessutom att bosätta sig där efter förrättat värv.

I linje med trådstarten så kom jag att tänka på denna tråd när nyheterna meddelade problemen med passhanteringen på radion i förmiddags. :hm: Får nog hålla med om att det är ganska mycket konstigt som händer på sistone.

/MD


Top
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet