kaninjävul skrev:
Tack för bra svar. Jag misstänkte nog att "minst en vecka" inte riktigt gällde, men vem är jag att ifrågasätta en myndighet.
Det där förtjänar en ny egen tråd tycker jag.
Jag tycker du ska ifrågasätta allt, till en början. Sedan bildar du långsamt (om du har tid) en egen uppfattning, om du känner att du har tillräcklig info som du förstår. Har du inte info eller inte förstår så gör den uppfattningen hos någon du litar på till din egen.
Här är en länk till dig (intressant sajt för övrigt):
http://detgodasamhallet.com/2015/06/06/ ... ndigheter/Citera:
Har ibland glömt en halvfull flaska vatten i ryggsäcken efter träning, och den kan lukta rätt unket efter någon vecka, men säkert inte farligt att dricka ändå, och det kan nog bero på vilken typ av flaska det är.
Samma här. Luktar illa efter någon vecka eller två. Saliv innehåller massor med bakterier, och det är förmodligen dessa som förorenat flaskan. Man vil ju ogärna dricka ur den så som det luktar. Frågan är om man blir sjuk ja. Troligtvis inte. Kanske är lukten värre än vattenkvaliteten? Normalt känner man ju varken dålig lukt eller smak då man äter mat full av bakterier som gör en magsjuk. Troligtvis kommer bakterierna självdö om vattnet får stå längre och de svälter. På mitt jobb kan jag ta kolsyraaat vatten i min ddricksflaska och då har jag märkt att flaskvattnet inte luktar illa, trots att jag druckit av det och flaskan stått i veckor. Kolsyra verkar ha en bakteriehämmande effekt då vattnet blir surare. Vill man bunkra köpevatten på flaska bör kolsyrat vatten vara att föredra (plus att det är godare/syrligare):
Citera:
Carbonated bottled water may be used for brushing teeth and drinking. Carbonation increases the acid in the water and kills bacteria. Plain bottled water may not be safe, since it can be taken from contaminated sources. Even ice cubes can carry infection.
http://www.nytimes.com/health/guides/sp ... rrhea.htmlNu har jag blivit helt insnöad på vatten.