Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 35 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa

Öppen för utökat kontaktnät med andra preppers?
Nej, låt mig vara! 10%  10%  [ 9 ]
Nej, inte i dagsläget. Kanske framöver. 10%  10%  [ 9 ]
Nja, öppen för virtuell kontakt med likasinnade. Men inte mer. 16%  16%  [ 15 ]
Ja tack, kan även tänka mig att träffas - på sikt. 47%  47%  [ 43 ]
Jag finner det angeläget att så snart som möjligt börja nätverka med likasinnade. 16%  16%  [ 15 ]
Antal röster : 91
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 02:16 
Offline
Är det röda det som pekar mot norr?

Blev medlem: mån 01 feb 2016, 22:45
Inlägg: 30
Är lite nyfiken på hur inställningen ser ut här på forumet till att socialisera med andra preppers - och i så fall, i vilket syfte?

Är för egen del ganska skeptisk till devisen om att "ensam är stark". Jag ser det som nödvändigt att börja nätverka med likasinnade, i takt med att ett ömsesidigt förtroende byggs upp och stärks.

Hur tänker ni andra? Något alternativ som saknas? Motivera gärna era svar. Särskilt om mer än ett alternativ väljs.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 09:35 
Svarade "Nej, inte i dagsläget. Kanske sen" och "Ja tack, även träffas" vilket kan verka motstridigt men inte är det i mitt huvud. :mrgreen:

Jag vill gärna samverka med andra, helst skulle jag ha andra preppers/survlare i närheten och faktiskt samarbeta om saker. I en drömvärld både hemma och vid gården, i en något mer realistisk värld åtminstone vid gården: en-galen-ide-prepperbyn-t3714.html

Det som ställer till det för mig är att jag är lite (:) a.k.a. paranoid gällande mitt preppande. Å ena sidan är man starkare om man är fler å andra sidan finns det inget som säger att de jag samarbetar med fortsätter att vara snälla efter SHTF.

Jag gjorde en liten undersökning om vilken roll man tror sig ha eller hamna i vid SHTF och 4 av 10 svarade att de nog skulle agera som sanna opportunister. Det är förstås öppet för tolkning vad som menas med "sann opportunist" men att man skulle agera rövare eller hjälpare lite som det passade var tydligt.

Nånstans handlar samverkan om tillit och tillit är, för mig, svårt. Med folk jag inte har en historia med blir det extremt svårt. Har jag en gammal kompis som jag känner och vet något om hur han/hon reagerar i olika lägen och det visar sig att vi båda preppar, ja då kan jag lättare tro att hen kommer att hålla sig vettig än om Putteprepp och Svennesurv som jag bara PMat med via forumet vill vara kompisar och göra åtaganden om att hjälpa varandra.

Marigt...

Trots det har jag genom forumet träffat ett antal personer och har genom dem träffat ytterligare ett fåtal. Det finns några ömsesidiga åtaganden och några som inte lett vidare och i ett fåtal fall diskussioner om möjligheten till fördjupat samarbete.

I mitt fall har PM lett till träff IRL. Jag har föredragit anonyma möten på tu man hand på offentlig plats första gången. Andra vill ha det annorlunda och därför missar jag en och annan person jag skulle vilja känna av IRL men att träffas i grupp med massa nya okända är inte min grej så det får jag leva med.

Motsättningen mellan att vilja samarbeta och rädslan att bli utnyttjad är svår, i olika grad för olika personer men det finns ett intresse. 2/3 av de som röstade i frågan om en prepperby är intresserade av något åt det hållet.

Det är mycket som ska stämma. Personkemin måste vara sån att man kan jobba ihop och även umgås något utanför jobbet utan att det ständigt blir konflikter, man måste (väl?) ha nån slags samsyn i hur man förhåller sig till omvärlden och man måste ha en samsyn i hur gruppen ska funka. Utan att vara överens om de grejerna tror jag man riskerar interna konflikter och interna konflikter i ett gäng där folk är preppade för skit och har en lite speciell inställning till överlevnad känns inte lockande.

/MulenDag


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 10:31 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 21 dec 2011, 02:31
Inlägg: 4412
Jag är väl försiktig jag med, men jag har trots detta under åren på forumet träffat en handfull personer som jag tidigare pratat med i telefon och via PM/mail...

Jag tror att samarbete är enda sättet att klara sig långsiktigt vid en större kris (alias SHTF eller än mer TEOTWAWKI).

Jag är dock reserverad och rusar inte åstad för att träffas om jag inte haft en chans att dessförinnan bilda mig en uppfattning. Jag är egentligen inte rädd för att någon skall upptäcka att jag är en prepper, jag har mina prepps väl skyddade/undangömda och skulle inte bryta ihop (tror jag) av att bli outad som prepper.

Jag kryssade i de tre alternativen som innebar att jag vill ha kontakt/träffas, men förutsättningen för att det skall ske är att jag fått en chans att bilda mig en uppfattning innan mötet. Dock är jag öppen för att träffa även okända preppers i samband med till exempel en träff i en länsgrupp eller motsvarande under lite mer organiserade former. Det är svårt - endast genom samverkan med andra tror jag att man klarar sig, men det är också då man exponerar sig... (:)

_________________
Bara döda fiskar flyter med strömmen...

Prepperwikin - wiki.prepper.nu

Credo Putin mentitur.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 11:04 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8460
Jag såg inte att man kunde kryssa fler rutor . Men det är ändå redan idag ett nätverk behöver sättas upp .

Jag är inte intresserad av kompisar , eller utekvällar med pyssel , utan av att lära känna andra som har liknande inställning som den jag har . Detta för att landet är avlångt och ger olika förutsättningar . Men genom att lära känna andra med samma inriktning i andra delar av landet kan man köpa-byta-sälja saker som inte finns i den egna regionen . Tex fröer eller andra växter . Bor man i norra sverige kanske det blir svårt att odla raps till olja. Men jag är duktig på att föda upp grisar . Så man kan med hjälp av nätverket jobba fram lösningar och transporter mm .

När väl krisen är här är de för sent att ta dessa kontakter och skapa ett nätverk där alla litar på varandra

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 11:14 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 21 dec 2011, 02:31
Inlägg: 4412
Dweomer skrev:
När väl krisen är här är de för sent att ta dessa kontakter och skapa ett nätverk där alla litar på varandra


Detta är ju kärnan i alla förberedelser! Exakt så kort och koncist kan man sammanfatta mina tankar (men så klart flummade jag iväg och fick inte till det :D ).

_________________
Bara döda fiskar flyter med strömmen...

Prepperwikin - wiki.prepper.nu

Credo Putin mentitur.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 13:15 
Svarade "Ja tack, kan även tänka mig att träffas - på sikt." Jag skulle gärna vilja träffa folk som intresserar sig för allt som finns på detta forum. Praktiska saker som tid och avstånd är några hinder. Även om vi är olika och har olika intressen, och i värsta fall skulle ogilla varandra, tror jag på att möten kan leda till något, allt från att bli bättre i sitt eget lilla "bygge" till att verkliga band kan knytas.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 16:27 
Offline
Sometimes I just hate it when I'm right.

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 665
Det ble samme alternativ som James Bonde her. Jeg har igjennom min tidligere deltagelse på Norsk Survival Forum truffet tre mennesker som jeg i dag regner blandet mine venner. En av disse bor i samme by som meg og møtes ofte. De to andre bor svært langt vekk, men har begge to besøkt meg flere ganger. Vi holder også kontakt via andre kanaler.

Jeg synes det er både morsomt og inspirerende å ha kontakt med disse. Vi har ulik kunnskap og ulike erfaringer, vi kan være enige og vi kan diskutere fordi vi et uenige. Personlig synes jeg det er en ressurs i utviklingen av vårt preppende. Den ene personen som bor langt vekk har vel også en stor del av æren/skylden for at prepping ble noe seriøst for meg.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 16:48 
Ja tack - på sikt, blev mitt svar.

Jag är gärna med på att träffa nya bekantskaper via detta forum, men det är inte utan restriktioner.

Om exempelvis "ZombieKiller1999", reggad på okänd ort hör av sig efter endast tio förvirrade inlägg i knivdelen och pladdrar om att få träffas snarast möjligt för att jag "verkar vara en skön snubbe" så blir svaret nej, utan vidare förklaring.

Om däremot "ModeratorOchVeteran", 1000+ inlägg och med en förtroendeingivande retorik hör av sig så går jag utan vidare tvivel med på det.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 17:11 
Offline
När folk är överens med mig har jag en känsla av att jag måste ha fel.

Blev medlem: lör 04 dec 2010, 19:52
Inlägg: 271
Svarade kanske fel eller så förstod frågan galet.

Att umgås med sånna som jag ser jag inga problem med, jag gör det dagligen.

Att sortera ut tomtar här ser jag som omöjligt, och många bra inlägg tar inte bort min misstanke då många här svarar först efter att ha googlat fram ett svar (ibland väldigt uppenbart bland vissa storpostare) :nono:

_________________
Obehagligt självgod.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 19:14 
Björngrillarn skrev:

Om däremot "ModeratorOchVeteran", 1000+ inlägg och med en förtroendeingivande retorik hör av sig så går jag utan vidare tvivel med på det.


attans att man åker dit på sådant (:) :lol:


jag är själv så att det behövs en bunta vettiga inlägg och från(nåja)vara av riktigt rubbade inlägg för att möta folk irl
har mött en handfull irl och skulle kunna tänka mig att dublera det efterhand


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 19:32 
Offline
När folk är överens med mig har jag en känsla av att jag måste ha fel.

Blev medlem: lör 04 dec 2010, 19:52
Inlägg: 271
grym skrev:
Björngrillarn skrev:

Om däremot "ModeratorOchVeteran", 1000+ inlägg och med en förtroendeingivande retorik hör av sig så går jag utan vidare tvivel med på det.


attans att man åker dit på sådant (:) :lol:


jag är själv så att det behövs en bunta vettiga inlägg och från(nåja)vara av riktigt rubbade inlägg för att möta folk irl
har mött en handfull irl och skulle kunna tänka mig att dublera det efterhand


Mmmm.

_________________
Obehagligt självgod.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 20:28 
grym skrev:
Björngrillarn skrev:

Om däremot "ModeratorOchVeteran", 1000+ inlägg och med en förtroendeingivande retorik hör av sig så går jag utan vidare tvivel med på det.


attans att man åker dit på sådant (:) :lol:


Au contraire, grym. Du har mitt fullaste förtroende och respekt just på grund av den brutala uppriktigheten i dina inlägg. En person som har skrivit åttatusen inlägg på ett forum utan att skräda orden visar på integritet; en ganska ovanlig egenskap i dagens samhälle. Och det uppskattar jag!

Är betydligt mer bekymrad om en medlem konsekvent försöker linda in varje mening i bomull och ständigt komma med plattityder i diskussioner. Då ringer mina varningsklockor; den personen försöker dölja något, antagligen något dåligt.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tor 25 feb 2016, 22:52 
Offline
Bor numera i en bunker
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 31 dec 2015, 19:58
Inlägg: 894
Ort: Västra Götalands län
Ja tack, kan även tänka mig att träffas - på sikt.

Gäller dock min egen region och inte nationellt.

_________________
3-3-3 Radio Plan


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: fre 26 feb 2016, 10:40 
Offline
Praeparatio est superesse
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 26 dec 2014, 01:19
Inlägg: 719
samma som de flesta ovan. ja men på sikt. man vill ju ha lite koll på va folk är för ena.. läser man inlägg av en person som denne skrivit under en lite längre tid så är det troligare att de lyser igenom vad det är för en typ :D

att förställa sig är rätt enkelt en stund men efter ett tag så brukar det lysa igenom.. syniskt kanske men man vill ju slippa en del människotyper..

_________________
Semper in primis


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Kontakt med andra preppers?
InläggPostat: tis 01 mar 2016, 09:06 
Offline
1998 var en fin årgång för vita bönor!

Blev medlem: lör 30 jan 2016, 11:57
Inlägg: 156
Ort: Sundsvall
MulenDag skrev:
Jag vill gärna samverka med andra, helst skulle jag ha andra preppers/survlare i närheten och faktiskt samarbeta om saker. I en drömvärld både hemma och vid gården, i en något mer realistisk värld åtminstone vid gården: en-galen-ide-prepperbyn-t3714.html

/MulenDag


He he, "Sommarby för framtidspessimister" guldkommentar.

Håller nog med större delen av kommentarerna tidigare i tråden, om att man nog behöver känna folk lite först innan man kan räkna med samarbete efter SHTF. Att träffas emellanåt över en helg/vecka om man anordnar något ger ju dock oss möjligheten att lära känna folk till att börja med, så kanske man kan lita på dem sen.

Sedan om man ska bo ihop i en by är jag nog mer skeptisk till, i ett förstaläge (de första 2-3 åren) efter SHTF kan det vara ont om resurser, med diverse plundrare och oförberedda som inte hunnit svälta ihjäl än, så då kan det vara bra att vara lite utspridda för att skapa mindre tryck på ett område. Men samtidigt bra att veta på sikt att jag har en preppervän ett tiotal mil söder längs med E4 som jag kan byteshandla med så småningom.


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 35 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3  Nästa


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet