Vi har kaniner og har nå 47 stk. Hittils i år har vi slaktet en og solgt 18 (17 unger og en hoe). I hovedsak har vi belgiske kjemper og noen blandinger. BK krever mye arbeid og for, men gir også mye kjøtt. På grunn av for og arbeidsmengde ønsker vi og fase over på andre kjøttraser, men har fått tips om at stor chinchilla og BK gir hurtigvoksende avkom, så jeg leter også etter en stor chinchilla hanne.
Forrige år slaktet jeg ca 30 kaniner og det finnes fremdeles litt kanin igjen i frysen. Slaktet blir stykket, alle sadler spares, samt en del lår. Resten blir MUK (menneske utbenet kjøtt
) som kværnes sammen med svineribbe uten svor og bein. Vi blander i forholdet 2-3 : 1, med 1 del svinekjøtt. Dette både siden kanin er svært magert og for å få mer kjøttfarse. Farsen blir benyttet til kjøttboller, pasta/pizza/taco/mm. Vi har også laget pølser, men har da byttet svineribbe med bacon i blandingen.
Barna, to gutter på 11 og 13 deltar i stell av kaninene, men bare den yngste er foreløpig interessert i å delta i slaktingen. Etter hans ønske skal han i år få delta i å gjøre opp og stykke en kanin (han renset sin første fisk 7 år gammel), men jeg står for avlivingen. Ingen av dyra får egentlig navn navn, men noen gjør det nok alikevel, typ: "sjefen", "supermorsan", "sinnadama" ol.
I år ser det ut som om vi kommer til å gå i balanse med god margin økonomisk, vi tjener minst like mye på salg som vi bruker på kraftfor og høy. Vi plukker mye grønt når det er mulig og noe kvist om vinteren. Noe brød får vi av bekjente og i butikker.
Det som for meg er viktig er at vi blir i større og større grad selvforskynte og at barna lærer hvordan det fungerer.