torren skrev:
Jag skulle nog uppskatta att den dagen maskinerna inte längre tuffar på så får man räkna åtminstone med halverad foderproduktion. Men det behöver man ju inte planera antal djur utifrån nu. Visar det sig att man har fler djur än man kan skaffa foder till så får man lite bonuskött eller en värdefull bytesvara där i början av krisen.
Så lärde vi oss. Läste allt jag hittade innan vi köpte gården. Var inte mycket som stämde när vi sedan hade flyttat hit.
Insåg snart att många småbrukare hade samma problem. Men sakta men säkert så lär man sig hur mycket djur man kan ha och hinner med.
Vi har haft Linderögrisar, Roslagsfår, köttkaniener, massa olika höns och vaktlar. Om man fått för mycket djur helt plötsligt så är det bara att köpa in foder,
Är temperaturen okej ute så kan man slakta. (men är det för kallt eller för varmt så går det inte att hänga köttet.)
Nu skall vi sälja gården och har köpt ett hus med stor tomt på landet. Vilket innebär att vi inte kommer att ha så mycket djur men vi kommer att kunna odla mera.
Så ett växthus på ca 25 kvadratmeter (Attefallshus) står på inköpslistan. En liten friggebod på 4 kvadrat meter till odling av vaktlar för kött och ägg finns också med på listan.
Vaktlar kräver inte mycket yta och ger rätt mycket ägg och kött. Vi hade våra in en pallkrage förut. Alltså ca 1 kvadratmeter.