Jaakko skrev:
Derzu Uzala skrev:
Köp ett gasolkök enligt tycke och smak.
Använd rätt gas
http://www.primus.se/knowhow/primus-gashttp://outsideonline.se/2014/10/30/ny-gas-fran-primus/= aaweeeesoooooome!
(och kan köpas i handeln nu)
Bor du i Skåne? Vintergasen klarar bara -22.
Multifuel på vintern, med trangia spritbrännare som backup.
Ja, enligt spätteklubbens lokalavdelning i Piteå så är allt söder om piteälven skåne, så ja, jag bor i skåne.
Jag har alla varianterna av kök, spritbrännaren hänger inte med nånstans om jag får välja... (jäkla junk)
Så länge gasen fungerar så kör jag den alla dagar i veckan och fungerar den inte (max 2-3 månader om året) så är munstycket i brännaren utbytt på under 5 minuter och pumpflaskan nedpackad. En kan tycka att folk kanske vurmar lite över detta ickeproblem i onödan?
Notering ang tidigare kommentarer - Ett multifuelkök som inte fungerar beror på skit bakom spakarna, konstruktionen är oerhört enkel men behöver både årlig service och ett minimalt dagligt underhåll. Är ungefär som vilken bössa som helst, sköter man den inte så kärvar den. Nödvändiga packningar i reserv väger inte många gram och har man inte förstånd att mecka med grejjorna på en utbredd jacka eller i kökets kastrull, i tältet, ryggsäcken eller whatever... så delar inte faller ner i snön, så är vi återigen tillbaka till regeln om skit bakom spakarna. Eller möjligen regeln om att om huvudet är dumt så får kroppen lida...
Min backup är yxa och såg.
Det går utmärkt att laga mat med ved. Kök är en lyx men absolut inget nödvändigt att ha med sig, huruvida köket pajjar eller ej, eller om bränsle finns är ett i-landsproblem.