shtfking skrev:
Jag undrar bara hur ni rengör dunkarna? tvättar ni de innan ni lägger in riset eller hur gör ni? I så fall vad tvättar ni det med?
Du kommer nog få massor av olika svar...
När dunkarna är nya har jag i en gnutta diskmedel och ett par liter hett vatten, på med korken och skakar runt. Sen sköljer jag flera gånger. Sen väntar jag tills de är helt helt torra. Sen häller jag i ris / pasta / havregryn i dem.
Se till att de dunkar du köper är godkända för livsmedel, ibland kallat dricksvattendunkar. Kommer du över sådana med stor öppning och kork så är det värt en del extra, det blir så mycket lättare att få i det man vill få i.
Anledningen att jag lagrar i dunk är att då vet jag att syre, fukt och mögel inte kommer åt lika lätt och att mössen hålls ute längre. Dessutom blir det tydliga spår om mössen varit in i dunken, en plastpåse kan jag missa om de bara gjort ett litet hål. Sen är det mycket lättare att stapla dunkar än säckar, lättare att hantera när de används också - därav föredrar jag (och frun) 5 l-dunkar.
/MulenDag