Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: sön 05 jan 2014, 23:09 
Någon som gör egna MRE och vakumpackar påsarna?
Vad har ni blandat i påsarna?
Var hittar man torkad kyckling på storpack?


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: sön 05 jan 2014, 23:23 
Själv har jag bara fyllt vanliga fryspåsar så jag klarar mig en vecka på jakten eller andra utflykter.
Gjort dem som 1 alt 2 personer per måltid. Fyllt med antingen ris eller pasta, buljong, kryddor, svamp, egen rökt kött, eller egen korv.
Jag komplettera maten med egna energikakor så jag får i mig tillräckligt, allt beroende på uppgiften.
De blir ganska enformiga och kommer skaffa mig en vakumpackare av bättre modell under året. Så vad har ni gjort?


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: ons 02 sep 2015, 23:07 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: mån 31 aug 2015, 22:40
Inlägg: 76
Ort: Götaland
Mylarpåsar och de små "syreabsorptionspåsarna" är dyra. Inte hittat prisvärt företag i Sverige. Nöjde mig med ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/50-1-Quart-8x ... 2c9aa3f547

Skall kolla alibaba också.

Håller på och testar torkning och läser på om säkerhet kring syrefritt. Är noga med hygienen, inga jordiga morötter, använder handskar osv. Var några finnar som strök med för några år sen som hade fått den dödliga idén att konservera oliver i olja.

Ser framför mig rubrikerna "mor dödar sina barn med vegetariskt gift" eller scenen från Monty Python's meningen med livet fast där döden pekar på min MRE påse och sen på mig med sitt beniga finger.

Bananer som torkat ser ut som de har självdött men smakar rätt bra :D Sjudna till mos och serverade tillsammans med några kex och vaniljsås blir de som en engelsk pudding.

Vill så gärna torka kassler utan fettrad men får helt olika besked huruvida det kan vara skadligt eller ej när jag googlar. Om jerky funkar så varför inte kassler? fetthalt ?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: tor 03 sep 2015, 06:44 
Anderbergskan skrev:
Mylarpåsar och de små "syreabsorptionspåsarna" är dyra. Inte hittat prisvärt företag i Sverige. Nöjde mig med ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/50-1-Quart-8x ... 2c9aa3f547

Skall kolla alibaba också.


Mormonerna har en egen online shop med mylar och syreabsorbering. 1 gallon påsar 250st för 70 euro. 100st 300cc syreabs. 9 euro
Är väl risk man får betala 100kr plus momsen när man importerar antar jag då jag misstänker det skickas från USA.
Priser inklusive transport.
http://store.lds.org/webapp/wcs/stores/servlet/Category3_715839587_10556_3074457345616706237_-1_N_image_0


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: tor 03 sep 2015, 07:42 
Offline
Kan man äta myror?

Blev medlem: tor 17 apr 2014, 08:58
Inlägg: 289
Ort: Finland
beardman skrev:
...MRE...torkad kyckling...


För att vara exakt så hör dom två inte ihop. MRE = meals ready to eat = rätter som kan ätas så väl kall som varm. Dvs dom behöver inte tillagas (värma, blötlägga etc).


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: tor 03 sep 2015, 10:40 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Något jag kommer ihåg från när morsan var som mest igång med att konservera var att hon använde cellofan till vissa saker . Föregångaren till mylar . Och det går fortfarande att få tag i cellofanet .
Vanligaste sättet att använda cellofan på var att täcka glasburkar med sylt och marmelad eller geléer .
Då behövde man inget lock på burken . Men man smälte ett lock av vax eller paraffin ovanpå det man hade i burken och sedan ett lager med cellofan över .
Det finns fortfarande att köpa på visa håll .
http://www.drinkstuff.com/products/prod ... egFZ5fkWVs

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: fre 04 sep 2015, 09:32 
Offline
1998 var en fin årgång för vita bönor!
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 13 jan 2014, 21:10
Inlägg: 158
Gjort eget har jag inte, bara packat egna "fältransoner" liknande de militära 24h-meal som säljs förmassor av pengar. Köpte mjukkonserver på Internet och sen egna tillbehör, fick till ungefärliga portioner energimässigt och bara med sånt jag gillar. Blev lite billigare och känns bättre.

_________________
Så länge man är torr är man inte sur.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: lör 05 sep 2015, 10:49 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: mån 31 aug 2015, 22:40
Inlägg: 76
Ort: Götaland
Tack för mormontipset!

Trodde MRE och fältranson var identiskt. Förstår nu att ready meals är helkonserver med rätt kort hållbarhet som endast kräver att du öppnar påsen och äter det kallt eller alternativt aktiverar värmeutveckling.

Skall kalla mina påsar något annat då de kommer kräva att man både tillsätter vatten, alternativt blandar två eller flera påsar med varandra och kokar/steker/värmer. Om inget fett tillsätts förrän vid tillagning blir hållbarheten längre. Fortsätter att forska. Många har ju gjort detta innan mig.

Namn?
prepppåse
mixkit
BOBkrubb
bobkäk
matpåse

förslag?

Vill du byta recept pinnstol?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: fre 11 sep 2015, 02:15 
Jag har inte gjort egna MRE
men jag har bakat ca 5 kilo "nödproviant"
(är gammal bagare)
dvs en typ av kex som är bombat med kalorier
, enkla att göra ( ja även en prepper kan göra dem)
billiga,smakar okej, och håller i all evighet.

Har förpackat dem i vacuumpåsar (maskin från netonnet för 500 kr)
och har även några i en vanlig plastlåda för att kunna smaka av efterhand.
Efter 3 år i plastlådan smakar de som de alltid gjort.

Åt ett par när jag vandrade och testa min nya rygga (12 km)
och de funkade bra som "näring".

Beskriva dem? Hm...Bukfylla ? :)


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Någon som gör egen MRE?
InläggPostat: fre 11 sep 2015, 22:14 
Folk frågar efter recept så vassegod:

Nödlivsmedel ca 12 bitar

4 dl vetemjöl
2 dl socker
250 gr cocosfett
1/2 tsk salt
(ev 1 tsk kardemumma)

Blanda socker och mjöl i en bunke.
(släng i med kardemumman.)
Smält cocosfettet, och blanda i.
Rör om ordentligt.Det skall nu bli en kladdig massa.

Ta fram en fyrkantig aluminiumform
(sådan man köper i butiken,engångs med lock)
Fyll den med smeten.

Mitten av ugnen 175 grader i 30 minuter

Ta ut formen, skär med en kniv
portioner i formen så de är delade i bitar.

Sänk värmen till 100 grader.
Mitten av ugnen i 60-90 min.
De skall bara blir väldigt lätt bruna/gula
Sätt en grytlapp eller liknande
i kläm mellan ugnsluckan och ugnen
så det blir en springa på ca 2-3 cm
(detta är viktigt)

Ta ut. Svalna.
Vänta 6 timmar innan de förpackas
Detta så att all fukt hinner tränga ut ur dem.

Färdiga att förpacka.

OBS: Slängt inte i NÅGOT annat som ex frukt eller liknande
för då jäser dem eller hållbarheten förkortas VÄLDIGT MYCKET.


Top
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet