Ok, då är det nog inte det stålet i dem, det riktiga är ett svensktillverkat stål som är specialblandat av SSAB specifikt för dessa ändamål (grova eggverktyg) (det används av ett flertal svenska yxtillverkare). Troligen är det ett billigare stål man använt i så fall, har i allafall väldigt svårt att tänka mig att man skeppar denna typ av produktions stål till Kina när de har billigare sorter som redan finns på plats sas...
Ofta är Kinesiskt stål "infekterat" av gjutjärn från billigt martinstål (Martinstål görs inte längre i Sverige, men är vanligt i Kina som en del av återvinning av stålskrot som ibland används som legeringsbas där tror jag (är jag rätt säker på... eftersom detta stål är mycket billigare att framställa från färdigt skrot då man då slipper flera steg i processen mot finare ståltyper) Jag ser det i vart fall ofta i billigt kinesiskt konstruktions stål där vissa partier kan vara helt förstörda och mycket sköra.).
Obalanserat eller dåligt balanserat stål är tyvärr inte så mycket att göra åt i den färdiga produkten.
(Edit, detta har med tillverkningsprocessen att göra, då Martinprocessen (en typ av ugn med ett semislutet smältkar och en ytsvepande petroleum låga) är en passiv process som inte påverkar smältan nämnvärt medan tex kupolugnsprocesser (liknar en klassisk masugn i miniatyr, används ofta på mindre gjuterier) och liknande är aktiva metoder som till stor del självbalancerar järnet i själva processen, dock fungerar dessa enbart för gjutjärn, stål måste aktivt balanceras efteråt för hand genom att bränna ur eller tillsätta kol och kisel i korrekta proportioner. (äkta degelstål är en annan process där stålet kontrolleras i mindre satser men denna metod är betydligt dyrare att använda då den är enormt mycket mer arbetskrävande, jag tror få använder den idag. men förr var den vanlig för vissa typer av specialstål. Denna metod gav ofta ett mycket högkvalitativt stål, tex till maskindelar och annat som krävde högre hållfasthet än gjutjärn, till skillnad mot gjutjärn är vissa typer till och med smidbara. Detta stål var dock såpass svårt att få till att man lyckades med det först på 1800 talet i industriell skala. Gjutning av sega stålsorter är dock än idag såpass svårt att jag inte tror att man använder detta ens i Kina för billig massproduktion, till skillnad från vanligt gjutJÄRN som är lätt att arbeta med, billigt att gjuta och mycket vanligt i Kina för exportprodukter.)).
(Anledningen till att Kinesiskt stål är sämre är naturligtvis en prisfråga om vad vi som konsumenter vill betala...)