Gargamek skrev:
Kul att se en blandad respons på min tråd men mest kul att se att många kan tänka sig att betala bra (5-6000kr) för en frigående och steroidfri gris.
Har inte i närheten av kunskap att hålla styckningskurser men det var en riktigt bra ide som kommer hållas kvar i bakhuvudet.
Vet att vi inte ska diskutera lagvidrigheter men veterinärbesiktning är en stor kostnad som (jag tolkar) är krav om djuret slaktas och köttet säljs men inte om du själv äger djuret och konsumerar köttet själv! Kanska sälja grisar "på rot" och hjälpa till med slakten? Grisklubbar var ju vanliga under kriget i England, kan man få till någon variant här i Sverige?
Det går inte att sälja på rot . Så att jag säljer en gris till dig levande och du själv ombesörjer slakten på min gård och åker hem med köttet stoppas av några regler .
Först så måste den som köper ha ett EU-nummer eller ett produktions nummer som det heter , det har även de som bor i lägenhet och har en minigris till sällskap .
Det andra är att djuret du köper ska fraktas hem till dig och stå hos dig en bestämd tid innan du får slakta .
Och det i sin tur gör att du måste ha en plats som är godkänd enligt alla djurskyddsbestämmelser
Så där sprack det