Heläggpulver är mycket näringsrikt och med komplett protein. Det innehåller ju allt som behövs för att göra en kyckling! Borde vara basic i alla prepförråd och är det i USA.
Att skicka efter från USA är både dyrt och vanskligt, då man inte kan vara säker på produkten.
Det verka dock vara svårt att hitta i Sverige, trots att en megastor producent (Källbergs i Töreboda) finns här:
http://www.kallbergs.se/Our%20Process.aspx Dom säljer det i 20kg säckar (motsvarar 1000-1300 ägg) och används mest inom bagerinäringen. Hållbarhetstid uppges 244-365 dagar i säcken, som troligen inte är befriad från syre.
Jag vet inte om det går att handla direkt från Källbergs, men kollade priset på en säck från en grossist i Tyresö/Stockholm. Dom säger att det är en beställningsvara.
Pris: Artikel Nr. 10102 20Kg säck 110kr/Kg, alltså 2200kr + moms
http://shop2.kobia.se/ScriptServer/Trad ... ?key=10102I USA uppger man en bäst-före på upp till 25 år, men det fodrar nog att man packar om i gastäta aluminium/mylar påsar och lägger i syreabsorbator och fuktabsorbator i påsenarna.
http://www.wisefoodstorage.com/blog/lon ... ival-food/Så t.ex 10 år+ är nog inga problem om man är nogrann.
Det är viktigt med syreabsorbatorn då fettet annars oxiderar och begränsar hållbarheten.
Aluminiserade mylarpåsar, med och utan ZipLock och syre/fukt-absorbatorer finns här:
http://www.mylarshop.com/sv/mylar-shopDet är bäst att förpacka i typ Zip-påsar som sedan värmeförseglas och kan återförslutas efter man klippt av den svetsade delen och inte använder hela innehållet på en gång.
Det är en engelsk försäljare och sidorna är maskinöversatta, därav det lite konstiga språket.
En påsförslutare som förseglar påsarna med värmesvets är väl en nödvändighet också....
Då 20 Kg är rätt mycket, kan man ju gå samman några stycken och pyssla med förpåsningen nån ledig dag.....
Perfekt att göra äggröra, pannkakor, kroppkakor, baka med osv.
reboot