Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 08 sep 2016, 14:46 
Offline
Är det en Twinkie?
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 26 aug 2016, 16:48
Inlägg: 376
Heläggpulver är mycket näringsrikt och med komplett protein. Det innehåller ju allt som behövs för att göra en kyckling! Borde vara basic i alla prepförråd och är det i USA.
Att skicka efter från USA är både dyrt och vanskligt, då man inte kan vara säker på produkten.

Det verka dock vara svårt att hitta i Sverige, trots att en megastor producent (Källbergs i Töreboda) finns här:
http://www.kallbergs.se/Our%20Process.aspx

Dom säljer det i 20kg säckar (motsvarar 1000-1300 ägg) och används mest inom bagerinäringen. Hållbarhetstid uppges 244-365 dagar i säcken, som troligen inte är befriad från syre.

Jag vet inte om det går att handla direkt från Källbergs, men kollade priset på en säck från en grossist i Tyresö/Stockholm. Dom säger att det är en beställningsvara.
Pris: Artikel Nr. 10102 20Kg säck 110kr/Kg, alltså 2200kr + moms
http://shop2.kobia.se/ScriptServer/Trad ... ?key=10102

I USA uppger man en bäst-före på upp till 25 år, men det fodrar nog att man packar om i gastäta aluminium/mylar påsar och lägger i syreabsorbator och fuktabsorbator i påsenarna.
http://www.wisefoodstorage.com/blog/lon ... ival-food/

Så t.ex 10 år+ är nog inga problem om man är nogrann.
Det är viktigt med syreabsorbatorn då fettet annars oxiderar och begränsar hållbarheten.

Aluminiserade mylarpåsar, med och utan ZipLock och syre/fukt-absorbatorer finns här: http://www.mylarshop.com/sv/mylar-shop

Det är bäst att förpacka i typ Zip-påsar som sedan värmeförseglas och kan återförslutas efter man klippt av den svetsade delen och inte använder hela innehållet på en gång.

Det är en engelsk försäljare och sidorna är maskinöversatta, därav det lite konstiga språket.

En påsförslutare som förseglar påsarna med värmesvets är väl en nödvändighet också....

Då 20 Kg är rätt mycket, kan man ju gå samman några stycken och pyssla med förpåsningen nån ledig dag.....

Perfekt att göra äggröra, pannkakor, kroppkakor, baka med osv.

reboot

_________________
//reboot


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 08 sep 2016, 17:08 
Offline
Salt på lager? Bara lite. Ha, ha!

Blev medlem: tis 12 aug 2014, 20:48
Inlägg: 483
Ort: Stockholm
Tack för info, är säkert därifrån Friluftsmat köper sin råvara.

http://www.naturkompaniet.se/friluftsmat-helaggspulver


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 08 sep 2016, 20:02 
Instämmer att äggpulver är bra mat. 2,75kr/ägget i torkad format är ju inte så farligt.

Men undrar om det verkligen håller sig i 25år, även vacuumpackat? Är rätt mycket fett som kan härskna i äggula.

EDIT: Testade att torka ägg själv för några år sedan. Hällde omrört ägg i muffinsformar och ställde i torkmaskinen. Funkade helt okej.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 08 sep 2016, 22:04 
Offline
Är det en Twinkie?
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 26 aug 2016, 16:48
Inlägg: 376
Nikenik skrev:
Instämmer att äggpulver är bra mat. 2,75kr/ägget i torkad format är ju inte så farligt.

Men undrar om det verkligen håller sig i 25år, även vacuumpackat? Är rätt mycket fett som kan härskna i äggula.

EDIT: Testade att torka ägg själv för några år sedan. Hällde omrört ägg i muffinsformar och ställde i torkmaskinen. Funkade helt okej.


Det är därför man ska använda en syreabsobator!
Härskna är att fettet oxideras av syret i förpackningen och i pulvret. Med vacuumpackning får du inte bort allt syre ur luften i pulvret.
En syreabsorbent jobbar hela tiden efter att förpackningen är försluten och lämnar bara kvävgasen kvar i den gastäta påsen.
Är den inte helt förbrukad så funkar den även sen du öppnat förpackningen och tagit ut lite och sen stänger med Zip-förslutningen.

Här i länken nedan är en utmärkt förklaring och svar på alla frågor om syreabsorbenter (oxygen absorbers) vid långtidsförvaring av livsmedel.

Vore värt en egen tråd, då det inte verkar som om många känner till det.

https://www.usaemergencysupply.com/info ... od-storage

reboot

_________________
//reboot


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 08 sep 2016, 22:34 
Jag frågade lite runt om priset och bästa jag hittade var 120 kr per kg från Kronägg och finns i 15 och 20 kg säckar. Dessa är också från Svenska ägg.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Köpa hel-äggpulver i Sverige
InläggPostat: tor 20 okt 2016, 21:09 
Offline
Är varmvattnet slut?
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 07 dec 2015, 16:25
Inlägg: 21
Ort: Norrland
Här har du bra pris från GB:

http://www.myprotein.se/kosttillskott/h ... 30401.html

_________________
Kylan är din vän.


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 6 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet