paratus skrev:
Ron skrev:
Gjorde samma som du, paratus. Och hade samma erfarenheter som solsken. Jag köpte en OBH Nordica prestige och den fungerar klockrent! Även med mylar påsar.
Jag skrev lite om det här;
http://flyingwoodsman.blogspot.se/2017/01/food-storage-vacuum-sealer-and-mylar.html(Får man hänvisa till sin blogg, admin/mod??)
Tack, solsken!!
Behöver man "deras" vacuumplast/påsar eller kan man köra med enbart mylarpåsar att försluta med? och hur breda kan påsarna vara? kan man vika kanterna på toppen och fortfarande försluta om de är för breda? (jag tog ganska stora påsar med)
Det är lätt att det "viker" sig när man kör med mycket mat i hårda påsar. Så fyll dem inte så mycket är nog enklast.
Jag körde "seal" två-tre ggr på samma ställe. Får man det bara tätt en gång, kan man ta strykjärnet i efterhand för att få "sömnen" att sitta ordentligt.
Men som sagt så behövde iaf jag något som gjorde så att luften kunde sugas ut, tex en remsa av en vanlig vaccpåse som jag la emellan.