Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Pulversoppa
InläggPostat: lör 03 jun 2017, 14:28 
Offline
Strömavbrott? Hjälp!

Blev medlem: sön 07 nov 2010, 20:43
Inlägg: 5
Har sett i flera trådar att det i många tips används varma koppen-soppor tillsammans med snabbris, couscous mm.

Själv använder jag dem när jag behöver lite mellanmål, oftast tillagade i en liten mattermos (inköpt på citygross) som jag fyller med vatten från vattenkokaren när jag åker hemifrån (håller värmen förvånansvärt länge!), fyller på med Snabbmakaroner/snabbis och soppulver, rör om och låter stå...

Jag börjar tröttna på sopporna och undrar om någon här har testat att göra någon egen "varma-koppen"-blandning kanske på torkade grönsaker, kryddor, Maizena... och om ni i så fall känner för att dela med er... Gillar att veta vad jag stoppar i mig...

Hälsningar
Lissu


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pulversoppa
InläggPostat: lör 03 jun 2017, 14:59 
Online
You've gotta ask yourself a question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 15 mar 2010, 17:16
Inlägg: 1818
Ort: Bohuslän
Jag har gjort eget buljongpulver i torkmaskinen, inte provat det som just termos-soppa och ris men det lär funka. Tyvärr behöver man ha i en jädrans massa socker och salt för att det ska smaka som varma koppen.
Har egentligen inte något recept utan bara torkar dom grönsaker och örter jag tycker om och blandar med "lagom mycket" salt. Libbsticka är underskattat och växer som ogräs.

En portion varma koppen sparrissoppa innehåller 17g "kolhydrater" som består av socker och potatismjöl (i princip pulvermos). Vilket motsvarar 3-4 sockerbitar. :shock: . Fettet kommer ifrån palmolja. 4,6% sparris.

Jag skulle rekommendera du tog tid att göra "riktig" soppa att ha i termosen. Göra en stor omgång så du har hela veckan och äta efter säsong. Livet är för kort att stressa hårt på jobbet och äta pulversoppa/socker för att hinna med.

Har man gott om pengar men ont om tid finns det ju sådana där blenders med värmeelement. Bara slänga i grönsaker och mixa och du har varm soppa.

Jag gillar Gordon Ramsay's broccoli-soppa. Broccoli, vatten och salt, inget annat! Mixa, koka och smaka av med salt.
Tror han serverar den med några valnötter och lite getost, men smakar alldeles utmärkt som den är.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pulversoppa
InläggPostat: sön 04 jun 2017, 01:29 
Offline
Strömavbrott? Hjälp!

Blev medlem: sön 07 nov 2010, 20:43
Inlägg: 5
Tack för ditt inlägg! Misstänkte att innehållet mest är utfyllnad, därför ställde jag frågan... Dessa måltider är aldrig mina huvudmål, men pga en magoperation behöver jag ibland lite tillskott, inte alltid planerat.Därför går det inte att använda färskvaror... Jag får nog börja testa lite själv...

Lissu


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet