EssBe skrev:
Jag är lite tveksam till mat som man köper bara för att preppa och inte använder och omsätter hela tiden.
Lagra det du äter. Ät det du lagrar.
Man kan råka ut för trista överraskningar när man tar fram nödprovianten. Och man har kanske dålig erfarenhet av att laga till det, inga riktigt goda recept. Och det är ju inget fel om man tycker nödprovianten är god i längden.
Torra bönor/ärtor/linser blir dessutom billig mat.
Det siterte er jo litt selvmotsigende (med tanke på at du tar forbehold om erfaring med matlagring og pris på matvarer), men jeg tenker at mye med god lagringsevne er det greit å ha en del av. Selv om jeg ikke spiser nok av det om dagen til å ha en god omsetning. Saker som salt, sukker, bønner/erter/linser, hvit ris, popcornmais, tørrpasta, edikk med mer lagrer jeg kanskje allerede mer av enn jeg kommer til å spise opp med naturlig rotasjon.
Det er også andre relativt billige varer jeg presser holdbarheten på og eventuelt roterer som dyrefor, fx diverse korn og annet. Jeg tenker mer i retning at det er som en forsikring. Om ikke jeg har behov for å bruke det innen tiden, så er det bra å ha om det skulle trengs.
Som sagt så tror jeg ikke vi er helt uenige her, ville bare spesifisere.
For å anglifisere utryket: Lagra det du äter. Ät det du lagrar. (store what you eat, eat what you store), så tenker jeg ofte litt: store what you can afford
. Som sagt; det blir litt som en forsikring, jeg håper jeg ikke får brukt for det
(er jo ikke så dårlig på kjøkkenet da, så klarer å gjøre det meste spiselig
)