grym skrev:
beror ju på hur mycket man vill lägga och hur länge man ska klara sig
krasst sett så kan man dela upp det per bränsle
ved, kräver skorsten, men kan kan alltid hitta bränne
torrsprit, enkelt , men dyrt, enkla plåtställningar som brännare, eller rättare sagt underlägg
tsprit/metanol , enkelt ,funkar bra , halvdyrt, enkla brännare
gasol, skilj på propanol och butan, enkelt, funkar bra, halvdyrt, rent när man eldar, propan funkar till -35 butan med nöd till nollgradigt
fotogen , där finns det enklare bännare och brännare under tryck, halvdyrt, kräver lite pyssel med brännare
diesel, billigast per liter av normala bränslen för kök, kräver brännare med tryck eller med veke
bensin, kör elverket på balkongen och laga maten på elplatta, bullrigt och drar tills sig horder av mobiltelefonzombies som måste få ladda batterierna, rekomenderas inte i befolkade områden
jag hadde valt några olika
börjat med trangia och en 4 litersdunk med tröd
och sedan ett gasol eller dieselkök, då med p6'or eller några stadiga dunkar diesel
all elding inne är farligt på grund av avgaserna, så fundera på hur ni löser det
Har vi ens butan i Sverige?