pre skrev:
EssBe skrev:
Jag har inget i jordkällaren på sommaren. Utom möjligen öl/läsk.
På sommaren äter jag tidig potatis och sommarmorötter som är nyskördade direkt från landet.
Har du morötter och potatis i april maj? det har i vart fall inte jag.
Jo, oftast. Men inte så mycket. Och det kan vara sämre, om det varit varmt. Svårt att hålla tempen nere även om man har tvärdrag nattetid. Mjuka morötter och börjar bli groddar på potatisen. Mögel/ruttnat. I samband med att sättpotatisen går ner så brukar jag tömma det mesta i jordkällaren. Det som fortfarande är bra har jag sedan i kylskåpet. Dåligt läggs i skogen. Och jag äter pasta/ris/köpe tills nypotatisen börjar bli ätklar.
Men det har varit år det varit helt OK i jordkällaren fram in i juni. Beror på vädret och hur bra man är på att kyla nattetid. Dessutom verkar det vara bättre om man har mycket i jordkällaren. Inbillar jag mig...
Borde gå att ordna med automatisk kylning med ett par termostater och fläkt. Vid över 5C i källaren och kallare ute går fläkten.