Alex Supertramp skrev:
Såg nyss denna produkt
https://www.coolstuff.se/Cookout-FriluftskokNu har just den tydligen utgått, men är det någon som provat något liknande? Några erfarenheter kring hur användbart och smidigt det är jämfört med gasol eller spritkök?
Tänker att det kanske framförallt är en smidig grej för friluftsliv, och speciellt vid tillfällen som den gångna sommaren då det rådit totalt eldningsförbud i större delen av landet. Osäkert hur bra det är för SHTF-scenarion dock, då den länkade produkten inte verkar kunna komma upp i mer än 97 grader, dvs. det går inte att koka vatten med den. Dock kan man ju värma både mat och vatten, och det enda som behövs är (ej nödvändigtvis rent) vatten för att starta värmeprocessen.
Har detta system från Barocook
http://www.smartcook.se/sortiment/Värmer ordentligt och värmevattnet kokar som attans i någon minut.
Bra eller skit?
Mittemellan skulle jag säga. Dom större värmepåsarna som krävs för mat väger ju en del om man skall ha med sig för ett antal måltider. Lite lagringskänsliga. Reagerar med syre/fukt som går långsamt genom orginalförpackning. Märks att dom svälller under lagring och då uteblir värmen om det gått för långt.
Bör packas i alulaminat om skall lagras längre
Funkar för enstaka måltid i BOB-light. Flerdagars föredrar jag klart ett gas- sprit- eller bensinkök.
Försvarets eller motsvarande blir inte lika varma men lite smidigare hantera eftersom dom inte kräver kärl