Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 112 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: lör 01 jun 2019, 12:57 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Zombie skrev:
Nja. Inbördeskrig får pågå utan internationell inblandning om det inte finns ekonomiska orsaker att blanda sig i. Se Rwanda vs diverse oljestater (och stategiska orsaker har ofta ekonomiska inslag).

Hitler hade inte kunnat få så stort gehör och blivit vald och kunnat ställa till om inte folk hade haft det dåligt från början. Det gäller säkert de flesta krig också, från korstågen till IS etc.

Religion/politisk ideologi är inte en orsak i grunden, utan mer ett medel. Så länge det finns mat i krubban, livet är ganska gott och man inte behöver avundas DE DÄR (valfri klass, etnisk grupp eller nationalitet), är det bättre att leva sitt liv i fred. (Tuppkycklingar är mer krigiska, men lugnar normalt ner sig när de blir vuxna. Det är tydligen något om att hjärnan inte är fullt utvecklad med empati, impulskontroll, konsekvensanalyser etc hos pojkar förrän i 25-årsåldern. Flickor utvecklas litet snabbare.)

Men kristendomen har vunnit stort pga kopplingen till den ekonomiska framgången. Bryter du mot den gyllene regeln och de tio budorden hamnar du i helvetet. Dels betyder det att det är större chans att lita på omgivningen och dels att man ska hålla sig på mattan och inte bråka med sina medmänniskor utan i det stora hela göra som kyrkan och kungen säger. Då fungerar samarbete och man sparar resurser genom att inte alla behöver bevaka sina personliga rättigheter med spjut och klubba, utan kan ägna sig åt att arbeta. Det är bra för ekonomin och genererar välstånd.


Nej, orsakerna till krig är ändå:
Usla konstitutioner,
Krigarideologier och
Krigarreligioner.

I Rwanda var det krigarideologin rasismen mellan den västafrikanska rasen och den östafrikanska rasen.

Att olja skulle vara en orsak till krig är bara en myt och det är dessutom något som är på väg bort.

Och om man avundas klass handlar det om krigarideologin kommunismen och/eller en usel konstitution, om man avundas en etnisk grupp är det krigarideologin rasismen och om man startar krig mot en annan nation är det på pga en eller flera usla konstitutioner möjligen i kombination med någon krigarreligion eller krigarideologi.

När det gäller Kristendomen så är den ju uppenbarligen en pacifistisk religion och kan sammanfattas som: om någon slår dig på din ena kind då vänd din andra kind till honom så att han kan slå dig där med och behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

O k det finns dom som hänvisar till kristendomen och startar krig men då lever de inte upp till kristendomen utan då är det en eller flera av de andra orsakerna (usla konstitutioner, krigarreligioner eller krigarideologier).

Dessutom i Schweits, som inte har varit i krig under mer än 300 år och som har världens bästa konstitution och är kristna, finns det inga män under 25 år där?

I det andra världskriget var genomsnittsåldern 26 år för USA-soldater:

https://www.google.se/search?ei=Qe_qXIu ... Cj0nLC22QM

Alltså bara en minoritet var under 25 år och vill män under 25 år dö i krig?

Och är det män under 25 år som har makten och som bestämmer att nu ska vi starta och driva ett nytt krig?

Nej, det beror på om en stor grupp människor stödjer usla konstitutioner, krigarreligioner eller krigarideologier!

Hur krigarreligionen Islam fungerar:

https://m.youtube.com/watch?v=C2ee4WzxV ... 2F&index=1


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 04 jun 2019, 13:07 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Nostradamus2 skrev:

Jo men nu var detta inte några amatörer utan världens mest framstående forskare på området.
Och Carl Sagan var dessutom en superkändis och professor i fysik i USA.

https://www.bokfynd.nu/9780393302417/th ... clear-war/


https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com ... 06JD008235


Och nu har detta blivit ett hyper akut problem:

https://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-s ... till-iran/

Så nu är detta mer aktuellt än någonsin förr!MvhOch detta fortsätter att vara ett hyperakut problem:

https://sverigesradio.se/artikel/7234236


Och:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7221116

Därifrån:

"Publicerat söndag 2 juni kl 08.00
Under de senaste månaderna har spänningarna mellan Iran och USA ökat markant. I USA varnar många analytiker för riskerna och vissa pratar om en militär konflikt.
Vår korrespondent har träffat den tidigare CIA-chefen och försvarsministern Leon Panetta för en exklusiv intervju med Sveriges Radio.
– När det inte finns någon dialog, och när kommunikationen mest handlar om att länderna spänner sina muskler, ja det brukar vara ett perfekt recept för en upptrappad konflikt, säger Leon Panetta.
Panetta var CIA-chef och därefter försvarsministern i Obamaadministrationen. Nu driver han en skola i Kalifornien som bland annat inriktar sig på statsvetenskap och internationella relationer.
Han tvekar inte att använda ordet ”krig” när han pratar om riskerna med de ökade spänningarna mellan USA och Iran.
USA har under de senaste veckorna meddelat att man kommer öka sin militära närvaro i regionen och Trumpadministrationen har anklagat Iran för att ha planerat ett angrepp på amerikanska styrkor i grannlandet Irak.
– I det här läget kan felkalkyleringar och misstag mycket väl resultera i en militär konflikt och krig, säger Panetta.
För lite mer än ett år sedan beslöt Donald Trump att USA skulle dra sig ur avtalet om Irans kärntekniska program. Trump kritiserade då uppgörelsen för att vara alldeles för tandlös.
Sedan dess har USA riktat sanktioner mot Iran som kraftigt påverkat landets ekonomi genom minskade exporter och att värdet på den iranska valutan fallit.
Leon Panetta tror inte att USA kommer att kunna tvinga Iran till förhandlingsbordet genom den här strategin, man kommer snarare ge mer makt åt de krafter i Iran som anser att man inte bör förhandla med USA överhuvudtaget.
– USA måste samarbeta med sina allierade, bland annat i Europa, för att få igång en dialog med Iran igen, säger Leon Panetta. Det finns förtroende mellan Iran och våra allierade, problemet är att det inte finns något förtroende mellan USA och Iran.
Fernando Arias, New York"

Och:

"Uppdaterat onsdag 15 maj kl 22.09 Publicerat onsdag 15 maj kl 21.20
Spänningen mellan USA och Iran ökade under onsdagskvällen. Ledaren för det iranska revolutionsgardet säger till den statliga iranska nyhetsbyrån Fars, att Iran är på väg mot en fullskalig konfrontation med "fienden".
– Det ser ut att vara en ganska tydlig upptrappning i vad som redan var en väldigt spänd relation mellan USA och Iran, säger vår Washington-korrespondent, Kajsa Boglind.
– På ett sätt är det ändå väntat. USA har dragit sig ur Iran-avtalet, man pressar landet med omfattande sanktioner och flera i Trumps krets är kända hökar mot Iran. Samtidigt så vill USA troligen inte ha ytterligare ett krig i Mellanöstern, och det är svårt att se att Iran vill ha det heller, men det går inte att komma ifrån att det ser väldigt spänt ut just nu, säger Kajsa Boglind.
Tidigare under onsdagen beordrade USA icke-nödvändig myndighetspersonal i Bagdad och Erbil i Irak att lämna landet. Bakgrunden ska enligt uppgifter vara hot från Iran.
Beskedet från USA ges i ett uttalande från ambassaden i Bagdad, där man även konstaterar att beskickningen inte kommer att kunna stå till tjänst med viseringsfrågor. Ambassaden kommer också att ha begränsade möjligheter att bistå med brådskande stöd till amerikanska medborgare i Irak.
– Att garantera säkerheten för amerikanska medborgare och myndighetspersonal är vår högsta prioritet, säger en talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet till nyhetsbyrån Reuters.
Amerikanska medborgare avråds från att resa till Irak. Medborgare som befinner sig i Irakuppmanas att undvika amerikanska inrättningar i landet.
I uttalandet från ambassaden i Bagdad rekommenderas också den personal som berörs av beslutet att lämna landet "så snart som möjligt via privata transportmedel".
– Det är direkt kopplat till Iran, flera hot härstammar direkt från Iran, säger en högt uppsatt beslutsfattare vid USA:s utrikesdepartement enligt nyhetsbyrån AFP.
Tyskland har meddelat att samtliga militära träningsinsatser som landet för närvarande har i Irak ställs in. Även Nederländerna ställer i träningsuppdrag i landet med hänvisning till ett ospecificerat säkerhetshot.
Även Sverige stoppar utbildningen av irakiska soldater i landet. 
Spänningen i Mellanöstern har ökat den senaste tiden då Washington — efter att ha dragit sig ur kärnenergiavtalet med Iran — infört omfattande sanktioner mot Teheran. Iran har svarat med att dra sig ur delar av överenskommelsen och hotat med att stänga inloppet till Persiska viken, det Irankontrollerade Hormuzsundet. Omkring 15 miljoner fat olja passerar Hormuzsundet dagligen.
USA beslutade nyligen att skicka amerikanska styrkor, strids- och bombflygplan och ett hangarfartyg till regionen. Det motiverades med påståenden om att det finns indikationer om förestående hot mot amerikanska intressen från Iran, eller Irantrogna grupper i Mellanöstern.
Trots anspänningarna har både USA och Iran uttryckt att de inte vill att situationen utvecklas till ett krig.
– Varken vi eller de strävar efter krig. De förstår att det inte ligger i deras intresse, sade Irans högste ledare ayatolla Ali Khamenei i tisdags.
I början av april stämplade USA det iranska revolutionsgardet, en gren av försvarsmakten, som en terroristorganisation. Iran svarade med att terrorstämpla amerikanska styrkor i Mellanöstern.
Svenska utrikesdepartementet har inte gjort som USA vad gäller ambassadpersonalen.
– Men vi följer säkerhetsläget noga och vidtar de åtgärder som behövs, säger Catherine Johnsson vid UD:s presstjänst till TT.
Departementets reserekommendation från den 11 april är oförändrad och innebär avrådan att resa till Irak.
Ekot och TT"


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 11 jun 2019, 11:12 
Offline
Finns staden kvar?

Blev medlem: mån 27 jun 2016, 21:31
Inlägg: 981
Tror inte detta domedags påståenden kommer att inträffa.
Bild


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: lör 29 jun 2019, 15:27 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Nostradamus2 skrev:

Ja alltså 10 till 15 år av atomvinter enligt forskaren Allan Robock och enligt Nostradamus profetsia för 2017 först 40 år utan regnbåge (atomvinter) därefter 40 år av regnbåge varje dag (atomsommar) till det får man lägga att Israel har berättat att dom har lyckats med att försena Irans atombombsprogram med 2 år alltså bör man flytta fram Nostradamus profetsia med 2 år till år 2019, i år med andra ord.

Nostradamus:

https://nyheter24.se/nyheter/udda/87243 ... an-om-2017


Mvh


Och:

Nostradamus2 skrev:
Det är redan för sent att stoppa ett atombombsvärldskrig, det kommer och det snart.
Därför är det lika bra att hjälpas åt att bli överlevare istället och en "bugg out farkost" är som en försäkring om man trots allt inte tror på att det blir ett atombombsvärldskrig.

Dessutom finns det i bibeln 5 stycken olika profeter som har förutsagt att det blir ett armagedon (atombombsvärldkrig) och om man översätter från deras olika tideräkningar till vår säger alla att det skulle inträffa år 2017.
Och om man till det lägger att Israel har försenat Irans atombombsprogram med 2 år blir det istället år 2019.
Sedan har Nostradamus förutspott atomvintern till 2017 och lägg till samma sak om Israel där med och det blir 2019 igen.
Samt det fanns en munk på 1200 talet som förutspådde alla påvar ända till och med den tyske påven som skulle bli den siste påven vilket han kände till och därför avgick han medvetet för att bryta profetsian.
Denne munk förutspådde att efter den tyske påven skulle det bara vara kvar den stenstod som står på markusplatsen i Vatikanstaten. Alltså atombombsvärldskrig igen.

Sedan drag ut kurvan i "the dooms day clock" var hamnar man då?

Jo, väldigt nära från nu!


Mvh


Nostradamus2 skrev:


Det terrorstämplade landet Iran kommer att använda sina atombomber:

https://m.youtube.com/watch?v=xPHYHcKunzQ

Därifrån:

Och avtalet med Iran var bara en bluff, där står det att efter att västmakterna har sett ut en plats i Iran att inspektera angående atombomber så måste västmakterna vänta i 24 dagar innan platsen kan inspekteras. Dessutom så måste platsen inspekteras av iranier.

Iran har redan byggt sin första atombomb:

https://www.tabletmag.com/jewish-news-a ... s-the-bomb

Därifrån:

The White House and President Obama’s supporters insist that he’s making his first trip to Israel next month to assure the Jewish state that if push comes to shove with Iran, he’ll have Israel’s back. But North Korea’s nuclear test Tuesday morning could indicate that it’s already too late for that. If North Korea has the bomb, then for all practical purposes Iran does, too. If that’s so, then Obama’s policy of prevention has failed, and containment—a policy that the president has repeatedly said is not an option—is in fact all Washington has.
If this sounds hyperbolic, consider the history of extensive North Korean-Iranian cooperation on a host of military and defense issues, including ballistic missiles and nuclear development, that dates back to the 1980s. This cooperation includes North Korean sales of technology and arms, like the BM-25, a missile capable of carrying a nuclear warhead and reaching Western Europe; Iran’s Shahab 3 missile is based on North Korea’s Nodong-1 and is able to reach Israel. Iran has a contigent of Iranian weapons engineers and defense officials stationed in North Korea. Meantime, North Korean scientists visit Iran. And last fall, both countries signed a memorandum of understanding regarding scientific, academic, and technological issues.
Given all this, there’s a great deal of concern that, as one senior U.S. official told the New York Times, “the North Koreans are testing for two countries.” The classic case of testing for another country is when the United States tested for the U.K. under the 1958 U.S.–U.K. Mutual Defense Agreement. The situation with the Hermit Kingdom and the Islamic Republic is different: The North Koreans certainly aren’t going to make the cooperation quite so explicit, but they’re also not hiding it. In January, Kim Jong-un boasted that the United States was the prime target for Pyongyang’s nuclear and missile tests. Earlier this month, Iran’s Supreme Leader Ali Khamenei rejected the idea of nuclear negotiations with the United States. So, neither North Korea nor Iran believe the White House can do much to stop their march—one that they seem to be conducting in lockstep.

Mvh
Med andra ord nu sker det som profetsiorna och forskarna berättade i verkligheten och det kommer alltså dessutom att ske i år också.

Tiden kvar är kort:


Meny
Till startsidan
Sök
SökKollage av USA:s president Donald Trump och Irans president Hassan Rouhani. Foto: Alex Brandon/TT, Vahid Salemi/TT.
SKÄRPTA SANKTIONER

Iran: Diplomatiska samtal med USA helt uteslutet
1:13 min
* 
Min lista

* 
Dela

Uppdaterat tisdag 25 juni kl 14.11 Publicerat tisdag 25 juni kl 07.11
Iran svarar på USA:s skärpta sanktioner och säger att de innebär att diplomatiska samtal mellan länderna nu är helt uteslutet. I statlig iransk tv idag kallar Irans president Hassan Rouhani Vita huset för mental efterblivet.
Det uttalandet kommer efter de skärpta sanktionerna som USA:s president Donald Trump meddelade om igår. Den här gången riktas sanktioner bland annat mot Irans högste religiöse ledare och även mot utrikesministern.
Syftet med sanktionerna är att ledarna inte ska komma åt sina tillgångar i USA och kommer efter en rad händelser som ökat spänningarna mellan de båda länderna.
Efter att USA förra året drog sig ur kärnteknikavtalet med Iran har flera oljetankfartyg attackerats utanför Irans kust, något som USA beskyllt Iran för, men som Iran nekat till och i förra veckan sköts en amerikansk drönare ner av iransk militär.
Iran säger nu att de nya sanktionerna har gjort att dörren för samtal mellan de båda länderna har stängts. På det svarar USA genom Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton att de från deras är öppna för förhandlingar. Allt Iran behöver göra är att kliva igenom den öppna dörren, har Bolton sagt enligt Reuters.
Samira Othman, Istanbul
samira.othman@sverigesradio.se
Relaterat

*

* 
2019-06-24USA inför nya sanktioner mot Iran
1:19 min

* 
2019-06-24Iran: USA misslyckades med cyberattack
0:17 min

* 
2019-06-24Nya sanktioner mot Iran
1:41 min

* 
2019-06-23Uppgifter: USA genomförde cyberattack mot Iran
1:12 min

* 
2019-06-23Trump: Låt oss göra Iran stort igen
1:23 min

* 
2019-06-21USA vill ha FN-möte om Iran
0:24 min

* 
2019-06-25Trump hotar med vedergällningar mot Iran
0:39 min
Iran

*

* 
2019-06-27Iran ökar anrikningen av uran inför kärnavtalsmöte
1:43 min

* 
2019-06-25Margot Wallström om det spända läget mellan USA och Iran
9:39 min

* 
2019-06-24Upptrappning i konflikten mellan Iran och USA
9:40 min

Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: lör 29 jun 2019, 15:44 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Ok inga länkar och bilder till det sista i inlägget ovan men här är länken:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7248888


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: sön 07 jul 2019, 12:27 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Palle500 skrev:
Tror inte detta domedags påståenden kommer att inträffa.
Hitler hade föredragit att Islam hade tagit över hela Europa istället för kristendomen och dom samarbetade han med nära:

https://m.youtube.com/watch?v=HcEUz0gPaUE


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: mån 15 jul 2019, 21:49 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Under 1.400 år har jihad-krig dödat 300.000.000 människor och bara i Indien har jihad dödat hela 80.000.000 människor:

https://m.youtube.com/watch?v=KlPmdndVEKY


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: ons 17 jul 2019, 10:51 
Offline
My mommy always said there were no monsters - no real ones - but there are.
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 29 sep 2017, 17:06
Inlägg: 617
Jag minns att det var förutspått att världen skulle gå under 1994. Men om man bara fortsätter hävda detta så får man rätt till sist. Då får man skynda sig med att twittra ”vad var det jag sa”, om man ens hinner.

_________________
We know some people do incredibly stupid and unpredictable things. But if we haven’t planned for that incredibly stupid or unpredictable thing, maybe we end up being the stupid person, and a victim of the unpredicted thing.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 23 jul 2019, 07:54 
Offline
1998 var en fin årgång för vita bönor!

Blev medlem: tis 30 dec 2008, 01:23
Inlägg: 157
Ort: STENUNGSUND
Är inte atomvintern idag något som inte har särkilt mycket vetenskapligt stöd, just för att de stora damupplungningarna och eldstormarna troligtvis uteblir?

Svårt att förbereda för en atomvinter utan hermetiskt slutet boeende med enorm hydro/aquaponikanläggning eller iallafall innomhusträdgård med IR-lampor dessutom.
Premium på långvarig elproduktion utan att kunna köpa in massa bränsle, tror rätt ställe att bo är Island.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: fre 26 jul 2019, 11:47 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
TheGreatCthulhu skrev:
Är inte atomvintern idag något som inte har särkilt mycket vetenskapligt stöd, just för att de stora damupplungningarna och eldstormarna troligtvis uteblir?

Svårt att förbereda för en atomvinter utan hermetiskt slutet boeende med enorm hydro/aquaponikanläggning eller iallafall innomhusträdgård med IR-lampor dessutom.
Premium på långvarig elproduktion utan att kunna köpa in massa bränsle, tror rätt ställe att bo är Island.
Forskarna som berättade om atomvintern hade forskat om det länge och noga och då vetenskapligt bevisade dessa upptäckter.
Om du vet att det finns andra forskare som kan bevisa att det inte kan bli någon atomvinter, i så fall visa oss dessa bevis då eller var det bara någons åsikter?

Dessutom det är svenskarna som klarar sig sämst av alla vid fara t ex på Estonia och som nog också preppar sämst (dra fram tiden till 22:00):

https://m.youtube.com/watch?v=u1cp2ymB2Gc

Island heter ju Island av en anledning, dom har Europas flesta och största glaciärer och vid en ny istid lär antagligen nordpolsisen expandera så långt söderut att Island blir helt omringat.
Jag kände en isländska förr och hon berättade att det blir aldrig varmare där än våran maj.
Nej, där skulle jag nog inte vilja vara i en ny istid.


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: fre 26 jul 2019, 17:30 
Offline
Finns staden kvar?
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 22 nov 2017, 13:49
Inlägg: 1004
Visst KAN det bli atomvinter. Men det betyder inte att det MÅSTE bli atomvinter. Inte nödvändigtvis ens att det är troligt att det kommer att bli en atomvinter. Det beror på hur vi människor agerar.

Man kan diskutera sannolikheten för olika typer av katastrofer.

Om man bor på Island skulle jag tro att ett katastrofalt vulkanutbrott är avsevärt mer sannolikt än atomvinter. Om jag bodde i Kalifornien skulle nog en stor katastrofal jordbävning vara mer sannolik.

_________________


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: lör 27 jul 2019, 20:44 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
Nostradamus2 skrev:
Ett "bug out viecle"

Skulle se ut så här:
En segelbåt på 9 m eller uppåt alltid i sjön med vindroder, 2 vattenmaskiner (för säkerhets skull 1 elektrisk och en mannuell).
Fylld med konserver, navigerings-utrustning modell äldre, sjökort till norra halvan av sydamerika och nyservad värmare typ äldre, drivankare, nybytta slangar, motorsåg från tidigt 70-tal och bottengenomföringar. 15 nödpluggar, spisbränsle och värmarbränsle.

Extra segel, extra rep av olika slag, extra ankare, extra stag, extra vant o s v.

Något att tillägga?


MvhJo det finns något att tillägga:

ALS orsakas av den blågröna algblomningen i hav och sjöar och dammar och pölar m m:

https://www.scientificamerican.com/arti ... s-disease/

Därifrån:

"About five years ago, doctors at a New Hampshire hospital noticed a pattern in their ALS patients—many of them, like Gilmore, lived near water. Since then, researchers at Dartmouth-Hitchcock Medical Center have identified several ALS hot spots in lake and coastal communities in New England, and they suspect that toxic blooms of blue-green algae—which are becoming more common worldwide—may play a role."

Jag har även sett 2 andra svenska TV-reportage där forskare har bevisat kopplingen mellan ALS och giftet från den blågröna algblomningen.

Därför bör man bara använda vattenmaskinerna när man är helt säker på att man är långt bort ifrån all algblomning både i tid och distans och fram till dess bara hålla sig till färskvatten som man har tagit med sig.
Se även upp om man odlar något och det finns pölar med blågrön algblomning i där man odlar eftersom forskarna har bevisat att giftet i pölarna vid växterna hamnar i växtdelarna som i sin tur har gett människor som åt dem ALS.


Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: tis 30 jul 2019, 20:11 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
EssBe skrev:
Inte nödvändigtvis ens att det är troligt att det kommer att bli en atomvinter. Det beror på hur vi människor agerar.

Man kan diskutera sannolikheten för olika typer av katastrofer.Ja och hur agerar Iran och USA just nu då?

Så hur hög är sannolikheten just nu i så fall att det blir en atomvinter säg innom 1 år?

Jag skulle vilja påstå 50%!

Fler förslag!Mvh


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: fre 02 aug 2019, 18:13 
Offline
Finns staden kvar?
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 22 nov 2017, 13:49
Inlägg: 1004
Jag skulle säga mindre än 1% sannolikhet, under de närmaste 12 månaderna, för ett atombombsvärldskrig som leder till en global atomvinter som varar mer än två år.

Nostradamus2, om du tror att det är 50% sannolikhet de närmaste 12 månaderna så utgår jag från att du har övergått från teoretiska resonemang till praktiska förberedelser? Säljer av och belånar för att finansiera olika åtgärder.

Hur ser dina praktiska förberedelser ut, i stora drag? Hur långt har du kommit?

_________________


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Atombombsvärldskrig
InläggPostat: ons 07 aug 2019, 13:06 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: sön 17 feb 2019, 16:53
Inlägg: 72
EssBe skrev:

Hur ser dina praktiska förberedelser ut, i stora drag? Hur långt har du kommit?Det senaste från Iran i sammanfattning:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7274713

Vad tycker musikerna:

https://m.youtube.com/watch?v=TcJ-wNmazHQ


Säkerheten:

Franska Guiana:

https://travel.state.gov/content/travel ... uiana.html

Brasilien:

https://travel.state.gov/content/travel ... razil.html

Surinam (obs Sydamerikas enda islam-stat):

https://travel.state.gov/content/travel ... iname.html

Guyana:

https://travel.state.gov/content/travel ... uyana.html

Venezuela:

https://travel.state.gov/content/travel ... zuela.html

Colombia:

https://travel.state.gov/content/travel ... ombia.html

Och fortsätt gärna själva efter eget huvud.

Bra att söka på är även mordfrekvensen.Mvh


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 112 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Nästa


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet