Jag tror inte att vattnet håller sig varmt tillräckligt bra för att maten skall bli tillagad. Det är gränsfall redan. Man måste ofta hälla på varmt vatten och hälla av ett par gånger för att förvärma ingredienser så att de inte skall kyla för mycket.
Så det du i så fall skulle göra är att tillaga maten redan på morgonen, och sedan varmhålla den hela förmiddagen. Borde gå bra, men det är ju inte bra för vitaminer och exempelvis pastan kan bli lite trist i konsistensen. Fast om du använder pasta som skall kokas länge, istället för sådan som det räcker att koka 2-3 minuter, så kanske det skulle fungera. Eller använd råris eller mat-vete/-dinkel. Komplettera med en vitamintablett.
Soppa eller gryta med mycket vätska och en hel del pasta/ris, borde fungera fint.
Ingredienser till egen soppa/gryta:
Torkade grönsaker, halv buljongtärning, linser, torkad köttfärs, nudlar/pasta/ris och lite kryddor. Komplettera med en smörgås och frukt samt vitamintablett.
Men du borde kunna få hett vatten från en restaurang, eller i alla fall låna ett eluttag till en doppvärmare. Ett annat alternativ skulle kunna vara en liten spis som eldas med exempelvis meta-tabletter.
Om vikten inte är ett problem så skulle du till och med kunna ha med en batteripack som du kan använda för att driva en 12volts doppvärmare. Sedan laddar du batterierna över natten. Men det skulle nog bli lite klumpigt och batterierna skulle inte leva så länge, med det vore en rätt fräck lösning.
Det är också möjligt att du kan prata med bussföraren och få använda ett 12volts-uttag under färd.
Ett bra knep för att få pasta extra aptitlig är de små burkarna med pesto. En liten klick koncentrerad god smak. Eller helt enkelt en liten flaska ketchup. Kan tillsättas efter att pastan är klar.
Ingredienser till egna pastasåser i termos kan vara:
torrmjölk
torkat ägg
tomatpulver
majsmjöl
söndersmulad buljongtärning
torkad köttfärs
linser
kryddor
pesto
matolja
torkad (vit-) lök
torkad parmesan-ost
Tomatpulver och torkat ägg är lite svårt att få tag på i Sverige. Men i exempelvis England är det hyfsat vanligt i butiker. Du kan också kolla in de färdiga pulver-blandningar för pasta-såser som finns att köpa. De är rätt OK om man kompletterar med köttfärs och kryddor.
Ett knep är att tillaga pastan först, med ganska mycket vätska, och att skaka. Annars klibbar det lätt ihop. Den överflödiga vätskan kan i hög utsträckning sedan sugas upp av torkad köttfärs/grönsaker som du tillsätter efter en stund, när pastan är nästan klar. Köttfärsen och grönsakerna skall naturligtvis vara tillagade innan de torkats.
Det är inte lätt att ge några exakta recept. Du måste nog experimentera lite själv, är jag rädd.