Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 12:50 
Offline
Det stod ju "Välkommen" på mattan utanför dörren!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 03 jul 2011, 08:20
Inlägg: 1977
Nu har jag plockat fram min korv som hängt i skafferiet i ett år. Så här ser den ut
Bild
Och ituskuren
Bild

Jag köpte ett par såna korvar i början av förra sommaren. Korvförsäljaren var väldig kunnig och berättade en massa om korven bl a att den skulle lagras hängande och luftigt och att den kunde lagras i över ett år utan problem. Just den här korven var tysk. :) Korven var ju god så den gick snabbt åt men en månad senare träffade jag på samma säljare på Noliamässan och nu köpte jag på mig några stycken och började med lagringsexperimentet.

Hur den smakar nu, så här ett år efteråt? Torrt och ganska hårt, ordentligt fet. Framförallt är den god.
Återstår att vänta ett dygn och se om jag blir sjuk :-g :notme:

Ska köpa på mig ett gäng till så fort jag får tillfälle.

_________________
Ju mer säker jag är på att något är sant desto större är sannolikheten att jag har fel.
Jag stänger för möjligheten att ens överväga att jag har fel.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 13:13 
Offline
En är ingen, två är en. Tre? Ehh...
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 21 maj 2011, 14:43
Inlägg: 121
mmm, smarrigt. har du mer info om var du köpte den ifrån?

_________________
“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.” - Darwin


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 13:59 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Jag har faktiskt gjort något liknande test med korv som köptes på en julmarknad i slutet av november.

En lät jag ligga i skafferiet invirad i smörpapper. Mörkt men ej svalt. Kryddad med timjan som hölje. Den smakade torrt och inte alls så gott (testa den i mitten av denna månaden.) Tjänlig men inte så god så den kastade jag.

En som fick hänga på samma sätt som din, god men lite torr. Smaken förbättrades ju mer neråt i korven jag åt. God och åts upp.

En fick hänga och vändas varje vecka, den smakade helt förträffligt och hade bara blivit något torrare.

En låg i kylskåpet i en burk och den var en mögelklump efter två månader (smakades inte på alls)

Nu till frågan... hur fan gör man sån här korv?

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 14:05 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Spickekorv från Kajsas kokbok 1944

3 kg fläskfärs
1 kg oxkött
½ kg kokt potatis
5 dl kokt kall mjölk
2½ msk salt
3 msk finhackad gul lök
1 tsk vitpeppar
1 tsk ingefära
Omk 4 meter starka rakskinn
Beredning : potatisen kokas dagen innan , mjölken likaså och låt stå kallt över natten .
Fläsk- och ox kött mals 4 ggr ; sista ggn tas potatisen med . Massan blandas med kryddorna och arbetas väl i ca 30 min . då späds mjölken i , lite i sänder , och bearbetningen av smeten fortsätter i 30 min . Avsmaka !
Stoppa mycket hårt i skinnen .
Efter torrsaltningen eller efter att ha legat i saltlag hängs korven upp att torka , äts spicken eller så kan den rökas lätt till bräck-korv .

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 14:14 
Offline
Jag har en ficklampa. Tror jag ...

Blev medlem: lör 03 jan 2009, 22:44
Inlägg: 12
Ort: Skåne
Jag har läst att malning av köttet skulle frigöra ett protein som försvårade för vattnet att avdusta vid torkning och att det därför skulle vara bättre att hacka köttet till korv som skall lufttorkas. Något som kan vara värt att ta i beaktande om man skall göra egen korv för långtidsförvaring. Minns tyvärr inte vart jag läst detta men misstänker att det var i Åter..


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: tor 28 jul 2011, 14:33 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Här finns en bra sida för den som vill göra egen korv .
Många typer av korvar från många länder med recept och ett forum att få hjälp ifrån .

http://www.salsus.se/?page_id=6

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: fre 29 jul 2011, 07:08 
Offline
Det stod ju "Välkommen" på mattan utanför dörren!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 03 jul 2011, 08:20
Inlägg: 1977
Den här är också bra och det där med malning stämmer.
http://www.carnivor.se/shop/19532/art19/7332119-692d60-Lufttorkning_av_skinka_och_salami.pdf

på Carnivor.se finns en massa matnyttigt ;)

_________________
Ju mer säker jag är på att något är sant desto större är sannolikheten att jag har fel.
Jag stänger för möjligheten att ens överväga att jag har fel.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: fre 29 jul 2011, 08:49 
inga magbesvär? än :?:


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: fre 29 jul 2011, 15:17 
Offline
Det stod ju "Välkommen" på mattan utanför dörren!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 03 jul 2011, 08:20
Inlägg: 1977
grym skrev:
inga magbesvär? än :?:


Har aldrig mått bättre, fylld av energi. :D

_________________
Ju mer säker jag är på att något är sant desto större är sannolikheten att jag har fel.
Jag stänger för möjligheten att ens överväga att jag har fel.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Korv lagrad i köket ett år
InläggPostat: fre 29 jul 2011, 21:06 
låter som om det vore mat vettig för bunkring :)

undras om det finns dom som säljer vettig korv på nätet?


Top
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet