Även en välskött gård med lugna och fina djur måste slakta och som det är i dag så går de flesta in till ett slakteri . Bara en mindre procent slaktas ute på gårdarna även de som har gårdslakterier . De har inte möjlighet att slakta allt hemma .
Och inget slakteri är helt stressfritt för djuren , kommer de dessutom från en gård där lugnet råder så blir de värre för dem på slakteriet och de blir mer stressade innan slakt än de djur som fått vänja sig vid röra och oljud innan .
Har sålt en hel del kött åt pizzaägarna här och de vill slakta enligt halal , men det är aldrig frågan om ifall djuret ska få bedövas innan . De godkänner att djuret skjuts med gevär innan de själva vänder djuret åt rätt håll och skär upp i halsen .
Tycker inte det här hör hemma på det här forumet , vet att det finns nån äldre tråd med med ungefär samma innehåll .
Och det har inget med köttkonserver att göra .
Edit : Har ni som är så emot här varit med vid en slakt ?
När man skjuter med en bultpistol så bedövas djuret , det dödas inte utan djuret dör vid avblodningen . Och djuren kan sparkar ganska vilt även vid vanlig slakt i svenska slakterier innan de är avblodade . Det är nervinpulser som går genom kroppen , det betyder inte att djuret är medvetet .
Ute i skogen så sker avblodningen av skottet om det sätts rätt i hjärta eller lungor , och det brukar ta lite längre tid att komma fram till djuret så de brukar vara mycket lugnare , inte sparka .
De som har kaniner är ofta så snabba i sin slaktning att hjärtat fortfarande slår då de tar det ur kroppen . Bara gå in på alternativ.nu och läs slakttrådarna på kaninforumet .
En film som visar lite av vad jag pratar om . På de sista bilderna så syns det att tjurkalven börjar sparka lite då blodådrorna skärs av och sparkarna blir värre ju mer hjärtat jobbar för att pumpa blodet . Och man vill ha djuret så avblodat som möjligt , blod i köttet gör att det blir förstört mycket snabbare .
http://www.youtube.com/watch?v=VMaCSrGRPUc