Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 08:53 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
bencorbett skrev:
Oops. :oops: Ja, en All American tryckkonserverare var det ju förstås. Tack för påpekandet. :)


Vilken sort var det?

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 08:55 
Offline
Nykomling

Blev medlem: sön 24 mar 2013, 08:06
Inlägg: 4
Japp. Den heter All American 921 21-1/2-Quart Pressure Cooker/Canner - så det går att göra både och. Tänkte börja lite enkelt med grönsaker allt eftersom de kommer i säsong nu i sommar och sedan gå in lite mer seriöst på köttkonserver i höst när årets kossa ska köpas in. :shock:


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 09:49 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
bencorbett skrev:
Japp. Den heter All American 921 21-1/2-Quart Pressure Cooker/Canner - så det går att göra både och. Tänkte börja lite enkelt med grönsaker allt eftersom de kommer i säsong nu i sommar och sedan gå in lite mer seriöst på köttkonserver i höst när årets kossa ska köpas in. :shock:


Jo visst går de att använda men de är aluminium så det är inte så jättebra att laga mat i dem.

Jag har en rostfri tryckkokare att laga mat i och sen använder jag tryckkonservatorn för att konservera i så det inte blir konstiga fällningar och sånt.

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 09:57 
Offline
Nykomling

Blev medlem: sön 24 mar 2013, 08:06
Inlägg: 4
Jag har tänkt använda min enbart till konservering.

- Tack för de fina bilderna och den pedagogiska beskrivningen, förresten. Väldigt inspirerande!


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 10:04 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Mat med hög naturlig syra är inte så bra att tryckkonservera den är bättre att konservera i vattenbad . Däremot mat med låg naturlig syra måste tryckkonserveras för att bli helt säker .

Och att blanda in grönsaker i köttet kan vara lurigt , oftast är det grönsakerna som har med sig botulinbakterien eftersom det är en vamlig jordbakterie .

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 10:36 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Dweomer skrev:
Mat med hög naturlig syra är inte så bra att tryckkonservera den är bättre att konservera i vattenbad . Däremot mat med låg naturlig syra måste tryckkonserveras för att bli helt säker .

Och att blanda in grönsaker i köttet kan vara lurigt , oftast är det grönsakerna som har med sig botulinbakterien eftersom det är en vamlig jordbakterie .


Vad jag läst så är det inte dåligt att tryckkonservera syrehaltig mat, bara "onödigt" då det inte behövs. Men om man ska göra maträtter som är sura så är den syran vanligtvis inte hög nog för att maten ska kallas "sur".

Så gör man så som Skogsbonde skriver med dillkött så låter det för mig som det borde vara tryckkonserverat.

Just det där med att grönsaker innehåller jordbakterier gör att jag gör det med att lämna det i förslutna burkar över natten. Då ska det inte vara problem med någon tillväxt ifall man låter jordbakterierna bli aktiva och allt blir sen neutraliserat och steriliserat under tryckkonserveringen.

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 10:45 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Jo men dillkött är inte naturligt syrahaltigt utan du tillsätter syran med ättikan , Och det handlar om kött med dillköttet .

Det som innehåller naturlig syra är oftast frukter och några andra livsmedel . Tex tomater ska inte tryckkonserveras utan kokas i vattenbad . Men det går att göra i en tryckkokare med förstås på ett lite annat sätt än då du lägger in köttet . Äppelmos är en annan sån , persikor och mycket mer .
Man konserverar dessa produkter då man vill spara in på socker tex eller för extra lång lagring annars så går de bra att bara fylla i burkar också utan konservering .

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 14:32 
Jag tackar bencorbett och lämnar länken han tipsade om: http://www.amazon.com/gp/product/B00004 ... UTF8&psc=1

Jag har nu beställt 2 st pressure canners som inkl. frakt och moms och tull kostar 2.600 kr/st. Det är något specialpris på $200/st nu och det är Amazon som levererar så det blev inte så galet dyrt. Försökte beställa reservdelar och annat på samma order men det var från en annan leverantör så det kunde inte levereras till Sverige. :(

Återstår att få tag i tillbehör, reservdelar och burkar...

/MulenDag


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 18:12 
Offline
Konservöppnaren börjar bli utsliten. Igen!
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 19 jan 2010, 14:56
Inlägg: 2646
* klapp klapp klapp *

Applåderar en snygg tråd! Love Pictures.
Väl utfört och mycket informativ.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: fre 03 maj 2013, 20:46 
Medhåll! Jättesnyggt att sätta ihop en sån liten lathund! :D /MD


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: lör 04 maj 2013, 14:59 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Efter fått frågan från 2 personer så tänkte jag att intresset kanske fanns att veta vad min tryckkonservator heter. Då jag inte visste det själv så har jag kollat det nu :)

Det är en "All American 930" vilket betyder att den rymmer 30 quarts... vilket är ett dumt amerikanskt mått som betyder att den rymmer 0,95 liter per quart.

Det betyder att den rymmer 28,5 liter vilket blir att maximalt 18 st en litersburkar i en "omgång"

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: tor 09 maj 2013, 14:21 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Hittade en burk som rullat undan...

Åt den just och det är nästan två månader sen som jag gjorde den.
Det är ganska spännande för om jag överlever nu så är det helt säkert :)

Du får inte mer toxin på 10 år än 2 månader. Så om något skulle blivit fel med denna soppa så kommer det märkas nu.

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: tor 09 maj 2013, 15:42 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 05 maj 2012, 14:22
Inlägg: 4170
:lol: Vi håller tummarna!!! :mrgreen:


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Hemkonserverad kycklingsoppa
InläggPostat: tor 09 maj 2013, 16:44 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Ok resultatet är som sådant... jag mår skit rent åt helvete faktiskt!

Kan lugnt konstatera att kycklingsoppa inte botar influensa med hostande och feber!

Men soppan var i övrigt god och jag lever med alla motorfunktioner utom kontrollerad andning i behåll.

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 29 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet