Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 18:34 
Fick en stor kasse kött av en bekant i förra helgen. Köttet var från "förra" grisen dom köpt av en bekant med gård och hade inte hunnit äta upp allt innan det kom en ny halv gris. Jag tackade och tog emot. :P

Grejen är att några av paketen var rejält frysskadade. Har ätit två paket, ett utan skador och ett med. Det med frysskador smakade inte så mycket...

Är det någon risk med att äta frysskadat kött? Så länge det inte luktar eller så alltså...


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 19:14 
Offline
Var i hela friden är stormköket?

Blev medlem: mån 10 dec 2012, 20:17
Inlägg: 51
Jag hade ätit det om det luktar normalt.
Hörde att ryska forskare hade ätit mammut.
Den måste väl ha varit frysskadad.
Gamla skaldjur och fet fisk är annan sak,det skojar man inte med.

_________________
Sällan studsar en termos.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 19:42 
Offline
The grey man
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 26 okt 2011, 19:55
Inlägg: 1938
http://www.svensktkott.se/om-kott/stall-en-fraga/faq-kopa-och-forvara/hur-lange-kan-kott-forvaras-i-frysen/

_________________
Courage is fear holding on a minute longer


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 19:52 
Den länkens material läser jag med stor skepsis.

Citera:
Charkvaror: 1-2 månader (den relativt korta tiden beror på att rimmade och rökta varor har kortare hållbarhet än obehandlade)


Sedan när gör rimmning eller rökning att hållbarheten blir kortare?


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 20:07 
Offline
The grey man
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 26 okt 2011, 19:55
Inlägg: 1938
Rimning o rökning vet jag inte så mycket om men det jag vet är att om köttet innehåller mycket fett så klarar det sig kortare tid för det härsknar även i fryst tillstånd, vilt brukar klara sig ett bra tag eftersom det oftast är väldigt magert men smakar det ok och man inte blir dålig av det så why not?

_________________
Courage is fear holding on a minute longer


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 21:41 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Frysskador är bara när cellerna har brustit.
Det har inga negativa effekter mer än att köttet kan smaka annorlunda.

Har själv atit flera år gammal karré och det var inte negativt alls :)

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 21:50 
Tycker de där lagringstiderna låter väldigt korta. Vet många som beställer fläsk en gång om året och har hittills inte hört att det blivit dåligt. Förra veckan hittade jag ett paket grytbitar av älg från 2008 i frysen. Provade att steka utan salt eller kryddor och kände ingen konstig smak. Kan man vara säker på att det alltid är ok att äta om det smakar och luktar bra? Omärkta kotletter och lax som förmodligen var minst 3 är gamla fick hundarna.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 22:14 
Heinkel skrev:
Tycker de där lagringstiderna låter väldigt korta. Vet många som beställer fläsk en gång om året och har hittills inte hört att det blivit dåligt. Förra veckan hittade jag ett paket grytbitar av älg från 2008 i frysen. Provade att steka utan salt eller kryddor och kände ingen konstig smak. Kan man vara säker på att det alltid är ok att äta om det smakar och luktar bra? Omärkta kotletter och lax som förmodligen var minst 3 är gamla fick hundarna.


Ja, där av skepticismen. Känns som svensktkött.se vill att man bara ska köpa färskt kött och inte storhandla och frysa in...


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: mån 30 sep 2013, 23:09 
Offline
Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19
Inlägg: 4989
Det är som "bäst före"
Den tiden som det smakar som färskt (nog för man känner skillnad ändå).

_________________
Förklaringen på vad jag tror skall hända Malthusiansk fälla

Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon. Se alla människor som en möjlig vän.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Frysskadat kött
InläggPostat: tis 01 okt 2013, 16:00 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Rimmat är bara lättsaltat och inte saltat för att hålla en längre tid så det är inte så lång tid du kan förvara rimmat . Mest för kryddning idag .
Rökt dvs varmrökt är heller inte lika lång tid för förvaringen på som kallrökt .

Och många charker idag röker inte "på riktigt" utan det är en kryddning det med .

Har ätit två år gammalt griskött som var frysskadat och det var bara att slänga , smakade minst sagt skit . Så man får provsteka en bit innan tillagning så man får en uppfattning .

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 10 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet