http://www.atl.nu/lantbruk/svenskt-jordbruk-r-cker-inte-till"
Sverige blir allt mindre självförsörjande på livsmedel.
För flera stora jordbruksprodukter har självförsörjningsgraden minskat med 40 procentenheter sedan 1994 och det är bara när det gäller spannmål och ägg som produktionen någorlunda motsvarar konsumtionen, skriver papperstidningen ATL.
Minskningen behöver inte nödvändigtvis bero på minskad produktion. Beroende på produkt kan trenden också förklaras med ökad befolkningsmängd eller ändrade konsumtionsmönster. Ett exempel på det sistnämnda är att vi stadigt ökar vår konsumtion av nötkött.
I dagens papperstidning har vi diagram över förändringen i självförsörjningsgrad för spannmål, potatis, nöt-, gris-, fågel- och lammkött samt ägg och mjölk. Där ger Eskil Erlandsson och Bengt-Anders Johansson (M) också sin syn på om den negativa trenden är ett problem eller inte.
"
någon som kan kolla i papperstidningen hur illa det är?