Samma här, men prova att smälta en stor gryta snö på spisen, eller i rumstemperatur och häll upp det på en glaskanna sedan så förstår ni kanske bättre vad jag menar...
Vet inte exakt varför eller när det tar åt sig men jag dricker ofta smältvatten som verkar rent ute i naturen (dvs som man skäligen kan anta att det inte blivit förorenat av djur, damm/smuts eller andra saker, eller tex smältvatten från tak, fönster osv som man av lättförklarliga skäl bör undvika...) och jag lever ju än vad det verkar som sagt...
Man kan bli ordentligt magsjuk av förorenat smältvatten. (Det hände en polare och nästan hela hans trupp när de var ute i fält och drack ur en bäck med förorenat smältvatten på vårkanten som de, just det, trodde var rent... Slutade med att de fick bära in några av mannarna i tältet efter dagen då de ändå ville pressa sig efter intaget av bakteriesoppan som det visade sig vara (gissar det berodde på att bakterier legat latent i förorenad snö eller under den och aktiverades när soppan tinade och blev varm.)
Fjällvatten brukar däremot vara rent och gott.