Snyggt ! Och att slakta på ett sånt sätt att man inte förstör köttet är ju självklart . Men en såg hemma i slakteriet tycker jag är bra jag skulle förstöra så mycket mer med en yxa om jag ska dela upp i kvartar så man orkar med .
Det var bara en framkvart de styckade fram i den videon ,men det är mycket lättare att stycka om man följer de naturliga "vägarna" mellan musklerna .
Och att ta hand om så mycket som möjligt är ju normalt . Tarmar till korvfjälster (kanske inte av älgen men ren och gris mfl . Hjärtat blir gott rökt . Magen upphängd och torkad blir mycket hundmat ihop med lungorna , osv osv .
Käkbenet på älgen är mycket kompaktare än tex hornen eller övriga ben och blir väldigt fint till inlägg i knivskaft eller knivslidan . Och hornen som sagt .
För sameslöjd mm så är de grova senorna ovärdeliga då de delar sig i trådar och blir stark sytråd , som man inte får sträcka för hårt då man syr för den krymper då den torkar .
Den här serien tycker jag är bra . Och jag brukar också vilja lägga djuret på rygg som de gör här men hemma har jag klossar som jag lägger under ute i skogen får man improvisera mer .
http://www.youtube.com/watch?v=2vUQ4wmHDdc