Swedish Survivalist

Är du förberedd?

Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Resor/vandringar när civilisationen inte fanns?
InläggPostat: tor 02 mar 2017, 19:02 
Det ligger nog mycket i "numerär teorin". I grund och botten är vi fredliga pga risken att själva bli skadade och för det andra att det är nog normala tillståndet för människor. När vi är förmodligen minst 3-4 mot 1 då är oddsen på våran sida och kanske ökar risken för någon form sv aggresiv handling om det redan finns någon eller något som är katalysator. Men det ska helst vara minst 4:1 iom från min tid som OV tyckte jag alltid situationen var fortfatande under kontrol. Dvs om det var 3:1 jag skulle garanterat få mycket stryk men minst en skulle följa med mig till akuten, oftast två. Men med fyra motståndare det blir svårt att göra något så där backade man tills man fick hjälp.

Nu fick jag många bra tips och börjar läsa snart...tycker ämnet är intressant och kan ge mycket att tänka på/fundera över.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Resor/vandringar när civilisationen inte fanns?
InläggPostat: tor 02 mar 2017, 22:34 
Offline
Tränar vakthöns

Blev medlem: lör 18 jun 2016, 23:28
Inlägg: 2006
Enligt TV (Vetenskapens värld?) är det troligt att vi uppstod som riktiga människor vid havet i Afrika. Skaldjursstrand med grottor gav pålitlig, bra näring som även små barn kunde vara självförsörjande på, och så fanns det grottor att söka skydd mot rovdjur i. Var folk hotfulla vandrade man bara vidare. Men man behöver kommunicera och förstå tidsbegrepp för att kunna hantera tidvattnets rörelser och inte bli dränkt, så vi hade nytta av att utveckla intelligens och samarbete.

Européer (och asiater?) men inte afrikaner har neanderthalinslag i generna.

Jag skulle tro att hotbeteende var ganska populärt. Många rovdjur och även växtätare använder det.

Björngrillarn skrev:
Vad jag har förstått var människan ganska förskonad från våld under våra första ett par hundra tusen år på jorden eftersom befolkningstätheten var så pass låg att konflikt inte var nödvändigt, ens vid dålig tillgång på mat. Läste att det i snitt vandrade cirka 20 000 barnafödande människor på jorden under äldre stenåldern per år, det föddes ungefär lika mycket som det dog. Paleolitikum var väl då egentligen vårt "equilibrium". Med senare utveckling exploderade befolkningen.

Människan har varit en nomad under längre tid än vad hon har varit sedentiär och följde migrerande djurhjordar, finns många balla kartor över exempelvis neandertalarens utbredning under storhetstiden. Vi snackar om Frankrike till långt åt helvete öst på den asiatiska stäppen. Denisovanmänniskan exempelvis återfanns i Denisovagrottan långt in i Sibirien. Jag tror att människan reste betydligt längre sträckor än vad man kan tro på grund av klimatfluktuationer (som säkerligen var vanligt på den tiden), men konflikt lär nog ha uppstått till sist, när två grupperingar vill åt samma mammut. Om inte mellan stammar så mellan olika människoraser (Sapiens vs neandertalare vs denisovaner).'

Styrkan låg i numerärt överläge, kanske. Primitiv krigföring var nog ingen trevlig business.

_________________
/Zombie -->(x)q(/)


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 17 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet