minustwelve skrev:
Tackar för infon!
Jag funderade mest på sånna man köper färdiga och om man kunde slippa släpa med sig halva köket ut i skogen.
har inte kommit särskilt långt vad gäller lätt packning än så jag försöker tänka så absolut primitivt jag kan just nu så får jag anpassa mig efter vad som är nödvändigt, liksom. Bekvämligheter i ett läger är ju inte alltid bekväma att konka på, men det känner ni ju redan till.
Konka på frystorkat istället för konserver. Knorrs Spaghetteria till exempel är riktigt bra, särskilt för sitt pris (även om jag undviker Bolognesen).
Vatten till det frystorkade fixar du endera genom att bära med dig eller genom att finna det i skog och mark.
På de flesta håll i Sverige är vattnet bra som det är och nästan överallt i Sverige så är vattnet garanterat ofarligt när det fått koka upp ordentligt.
Frystorkat och en Trangia (eller Trangiaklon) är en höjdare, inte minst så kan man ju använda trangians kastruller över öppen eld om man vill, lite krångligare, men det fungerar. Likaså med en klassisk snuskburk.