Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 51 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: mån 09 okt 2017, 14:32 
Offline
Bor numera i en bunker

Blev medlem: ons 18 maj 2016, 21:15
Inlägg: 874
Smaland skrev:
någon som vet om man kan pruta på Netto eller Lidl om man går in o vill köpa typ en pall salt eller socker? :mrgreen:

Jag har inte gjort det själv, men vet av andras erfarenhet att man kan göra det.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: mån 09 okt 2017, 17:21 
Offline
The grey man

Blev medlem: tor 15 nov 2012, 23:50
Inlägg: 1917
Någon som lyckats köpa bagerisaltet hos granngården? Min butik hade inte fått in något o när hen tittade i datorn så var det tomt på huvudlagret....

Ställer frågan om ev alternativa användningsområden av detta saltet igen. Pratade med min granne som jobbat som "Mjölnare" på 70 talet om denna produkt men var inget hen kände till eller mindes något om!...


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: mån 09 okt 2017, 21:58 
Offline
I vilken hand håller man sporken?
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 14 dec 2012, 21:54
Inlägg: 187
Ort: Det ljusa Småland
Palle500 skrev:
Arnulv skrev:

man skall inte ha jod i saltet vid inläggningar och insaltningar. Däremot är salt med jod vid matlagning att föredra.


Vad är anledningen till detta?
För mycket Jod eller ger bismak på inläggningarna?


Enligt denna sidan så kan jod i salt leda till missfärgningar vid inläggning (något man vid SHTF nog skiter i):

http://www.spisa.nu/3.20272/varufakta/o ... yra-grava/

_________________
Bättre att vara förberedd på det som inte händer, än oförberedd på det som sker


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: mån 09 okt 2017, 22:10 
Offline
Kreditkortsberoende

Blev medlem: tis 12 apr 2016, 12:02
Inlägg: 136
Inläggningar blir beska, lika med kräftor. Mjölksyrning funkar inte då jod är bakteriedödande. Jag har för mig att jod tillsätts av folkhälsoskäl ungefär som när lättmjölk berikas med dvitamin..


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: tis 10 okt 2017, 10:50 
Offline
Konservöppnaren är min käraste ägodel.
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 20 mar 2014, 23:01
Inlägg: 211
Palle500 skrev:

Vad är anledningen till detta?
För mycket Jod eller ger bismak på inläggningarna?


Tror att den enda anledningen är bismak på inläggningar, massfärgningar på insaltningar. Och att jodsalt är dyrare


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Salt
InläggPostat: tis 10 okt 2017, 16:37 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8751
Joden skyddar mot sjukdomar i sköldkörteln . http://www.hemmets.se/jod-joda-det-pave ... ldkorteln/

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 51 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet