Ok, då har jag påbörjat ett litet experiment. Sen jag skrev sist så har jag köpt en Presto-kokare så jag skulle vilja återuppliva tråden.
Blev bra då den har en botten som "går ner" i storlek så att den passar största plattan på glashällen (hänger över i luften eftersom själva kastrullen är större). Det är inget som syns på några bilder jag har sett, så det var tur att jag inte köpte en separat kokplatta som jag tänkt då det inte behövdes!
Om någon vill veta måttet är det bara att fråga så ska jag mäta ytan som nuddar plattan.
* Två genomskinliga "patentflaskor" med byglar. Var krångligt eftersom dom inte får plats stående.
* Två 33cl
Pabst Blue Ribbon ölflaskor med återanvända skruvkapsyler
Har kokats upp till 15 PSI tryck och sen hållits strax mellan 11-15 PSI i ca 20 minuter. På slutet kokades vattnet upp i 15 PSI igen innan jag slog av plattan. Tryckkokaren fick svalna ståendes på plattan, så det var hög temperatur "ganska länge".
Frågan är hur man testar att vatten är sterilt och lagringsbart... Och om man kan veta att ölflaskorna har förseglats utan att öppna dom. Kan man snabba på åldrandet av vatten på något sätt?
Jag skulle gärna hitta ett bra sätt att återanvända ölflaskorna - har en idé om att lagra Cold Brewed kaffe i dom
Här är en hel del nyttig info med tips från en familj som levt offgrid länge (på en båt när dom seglat jorden runt).
http://sailaround.info/sv/2mat.htm