Så hoppas det inte gör något att jag lägger upp detta i tråden, tänkte det skulle passa här iom diskussionen men om det inte gillas av TS så säg till.
Jag sa ju tidigare att jag har gjort lite experiment efter blivit inspirerad av skogsbonde.
Här är hur det ser ut med torkad köttfärs som är blandad med lite annat (tyvärr inte morot för den var slut när jag började torka...). Denna anrättning bjöd jag en kompis på och han kunde svära på att det var nylagat alltihop. Det enda som jag använde som "krydda" var tomatpure på tub. Den torkade rätten har förvarats svalt och mörkt i 8 veckor.
Torkad rödlök och palsternacka.
Stekt, kryddad och torkad köttfärs.
Hacka ihop hälften av alla ingredienserna och tillsätt buljongpulver.
buljongpulverhttp://imageshack.us/a/img32/9784/r7q7.jpgAllt blandas sen i påsen, hackade och "hela" ingredienser och vakuumförpackas.
Vakuumförpackning i full gångEfter 8 veckor så luktar det helt "OK" och ser fint ut.
Efter att han svällt i 10 min i sjudande vatten
Efter fått tomatpure tillsatt
Vid servering! Var mycket godare än vad jag trodde det skulle vara.
Ska jag ge något tips så skulle det vara att inte steka på köttfärsen så hårt som jag gjorde innan torkning utan bara bryna den.