Swedish Survivalist

Är du förberedd?





Ny tråd Svara på tråd  [ 55 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 06 jan 2015, 18:59 
Offline
Konservprovsmakare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 18:15
Inlägg: 58
Ort: Dalarna
Jag och småttingarna provade precis corned beef och gårdagens potatismos. Köpte burkarna för länge sen och hittade dem gömda längst in i skafferiet. Det fick absolut godkänt av grabbarna som åt med god aptit, så sådana lär jag köpa fler :-)


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tor 08 jan 2015, 15:43 
Offline
Konservprovsmakare

Blev medlem: tor 01 jan 2015, 18:15
Inlägg: 58
Ort: Dalarna
Idag provade jag och lillkillen att göra köttfärssås och lasange på corned beef. Lite skum konsistens, men klart ärbart. Funkar säkert alldeles ypperligt om man är riktigt hungrig :-)


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tor 08 jan 2015, 17:42 
Offline
Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10
Inlägg: 8243
Köpte en koost i august som legat i kylskåpet sedan dess . Den var nu täckt av ett lager grönt mögel på utsidan och med ett segt skal men innanför det fanns en krämig och god ost som hade smaken av den finaste brie .

Hur många av er skulle provsmakat ?

_________________
http://huntingworkingairedales.com/aire ... age_3.html


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tor 08 jan 2015, 18:26 
Offline
Ingen fara, jag har ett gem i fickan!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 07 sep 2014, 17:50
Inlägg: 1747
Dweomer skrev:
Köpte en koost i august som legat i kylskåpet sedan dess . Den var nu täckt av ett lager grönt mögel på utsidan och med ett segt skal men innanför det fanns en krämig och god ost som hade smaken av den finaste brie .

Hur många av er skulle provsmakat ?


Aldrig!!!

Men nu avskyr jag också ost i alla dess former :) Kan inte ens äta cheesecake för man hör ju på namnet att det är ost...
Varit samma sen barndommen. Som liten kunde jag inte äta alls om det stod en ost på andra änden av bordet.
Alla har vi våran egen lilla fobi... Har faktiskt till och med ett namn - Turophobia. Nej jag skulle aldrig skämta om ost
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_phobias


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: sön 11 jan 2015, 22:33 
Offline
Q
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 01 sep 2010, 13:42
Inlägg: 11206
Ort: det mörka småland
provade nudlar , där dom var bäst före jan 2015
smakade inte gott , men ätbart, få se om avgassidan kommer raportera problem :mrgreen:

_________________
SWEXIT, för ett sverige utan tyranner i form av eu

njut lite av livet med, ingen annan kan göra det åt dig
den som har mest prylar när en dör vinner, och jag tänker fan i mig inte komma sist ;-)
peter thorsell , rikskriminell


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 13 jan 2015, 16:34 
Offline
Kreditkortsberoende

Blev medlem: tis 30 dec 2008, 01:23
Inlägg: 136
Ort: STENUNGSUND
Ratatouille Niçoise konserv av märket D'aucy.

Helt okej i smaken, behöver lätt kryddning, men de behöver de flesta konservrätter.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 13 jan 2015, 18:12 
Offline
When your mind say impossible, possible still has a lot left
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 24 jul 2014, 14:49
Inlägg: 3081
Ort: Mälardalen
Tänkte... Makrill i tomatsås till lunch kan ju inte vara fel...gillar fisk och äter mycket makrill... Gosh, makrill på konserv var inte alls lika gott som när man var student.... ingen risk att man är och tallar på nödmat av den sorten då...! :mrgreen:

_________________
Mindset of a winner: "The will to win is important, but the will to prepare is vital."


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 13 jan 2015, 19:11 
Offline
Ingen fara, jag har ett gem i fickan!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 07 sep 2014, 17:50
Inlägg: 1747
Derzu Uzala skrev:
Tänkte... Makrill i tomatsås till lunch kan ju inte vara fel...gillar fisk och äter mycket makrill... Gosh, makrill på konserv var inte alls lika gott som när man var student.... ingen risk att man är och tallar på nödmat av den sorten då...! :mrgreen:


Makrill i tomat är utmärkt så länge man inte köper den finfördelade varianten som blir lite äcklig i konsistensen enligt min smak.
Handlat en hel del Saeby på ÖoB och den tycker jag är helt godkänd. Föredrar också när är burktypen med drag-ring så man slipper öppnaren.
A och O för att den skall vara god är dock att den är kylskåpskall.
Ligger ca 60 burkar i lagret och inget problem att rotera :mrgreen: Går nog ca 6 burkar per månad då både jag och min bättre hälft äter det


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: ons 14 jan 2015, 02:28 
Offline
When your mind say impossible, possible still has a lot left
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 24 jul 2014, 14:49
Inlägg: 3081
Ort: Mälardalen
Exodus skrev:
Derzu Uzala skrev:
Tänkte... Makrill i tomatsås till lunch kan ju inte vara fel...gillar fisk och äter mycket makrill... Gosh, makrill på konserv var inte alls lika gott som när man var student.... ingen risk att man är och tallar på nödmat av den sorten då...! :mrgreen:


Makrill i tomat är utmärkt så länge man inte köper den finfördelade varianten som blir lite äcklig i konsistensen enligt min smak.
Handlat en hel del Saeby på ÖoB och den tycker jag är helt godkänd. Föredrar också när är burktypen med drag-ring så man slipper öppnaren.
A och O för att den skall vara god är dock att den är kylskåpskall.
Ligger ca 60 burkar i lagret och inget problem att rotera :mrgreen: Går nog ca 6 burkar per månad då både jag och min bättre hälft äter det


Jag hade inte ätit det på många år då jag konstant äter färsk fisk men blev jävligt förvånad över smaken då jag tidigare tyckte just denna med dragring 3pack (rött) var jävligt god tidigare.
Inte så att jag tyckte det var oätligt på något vis, skulle absolut äta det i SHTF utan minsta gnäll, blev bara förvånad över att det smakade rejält unket jämfört med färsk makrill. Mitt smakminne sa - mm, detta ska bli gott och sen blev det antiklimax!! (hade köpt burkarna just för att ha något jag vet att jag gillar lagrat). Ska köpa nya och se om det är batchen som var kass, köpte alla jag har samtidigt på något extrapris för nåt år sen. Om så är fallet så kan det vara värt att hålla i åtanke, dvs att man inte köper hela lagret av något på en gång.

_________________
Mindset of a winner: "The will to win is important, but the will to prepare is vital."


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: fre 23 jan 2015, 22:47 
Offline
Crocodile Dundee har mindre kniv än jag!

Blev medlem: mån 22 dec 2014, 00:24
Inlägg: 82
Norrlandspölsa på burk

Bild

Smakade inte alls lika gott som pölsan jag minns från skolmatsalen :hm:
Lär inte köpa mer av den

_________________
- What do we say to the God of death?

- Not today!


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 03 feb 2015, 10:34 
Offline
Q
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 01 sep 2010, 13:42
Inlägg: 11206
Ort: det mörka småland
ica's basic mörk choklad, så pass god att jag köper den för att jag vill ha den smaken, kostar en femma och har i dom sista omgångarna haft en bässt före på ca 1.2 år, vilket jag inte betvivlar att dom håller betydligt längre

har i och för sig smakat på det dom senaste månaderna , men nu tycker jag dom är så pass bra att man kan säga det i tråden

_________________
SWEXIT, för ett sverige utan tyranner i form av eu

njut lite av livet med, ingen annan kan göra det åt dig
den som har mest prylar när en dör vinner, och jag tänker fan i mig inte komma sist ;-)
peter thorsell , rikskriminell


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tis 03 feb 2015, 20:29 
Offline
Ingen fara, jag har ett gem i fickan!
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 07 sep 2014, 17:50
Inlägg: 1747
Med tanke på tråden http://swedishsurvivalist.egetforum.se/utmaning-trana-bort-din-bob-i-overflodig-vikt-t8363.html har jag fått igång en bra rotation på tonfiskburkarna.
Går en burk om dagen. Dom äldsta var ett par år gamla och om ett par månader skall det vara helt roterat och BOB-viktsmålet skall vara betydligt närmare :)


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: ons 04 feb 2015, 18:08 
Offline
Skärmskyddsmäklare
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 23 dec 2011, 23:36
Inlägg: 307
bara fyra månader kvar innan jag kan provsmaka julosten från 2012, då är det två år efter bäst före, den förra provade jag efter ett år och den var helt ok.

_________________
Vem behöver pengar när det inte finns nått att köpa?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: ons 02 sep 2015, 20:00 
Offline
Luktar inte fotogenkök illa?

Blev medlem: mån 31 aug 2015, 22:40
Inlägg: 76
Ort: Götaland
Idag testade jag en ny slags sojafärs som dottern hittade i en indisk affär för bra pris.

Vegetariska momos
Vanlig pizzadeg på en halvliter vatten, nån msk olja och salt
ca 24 ångade degbollar fyllda med stark färs som man doppar i senap och ev chili/olja/vinäger dip
Man kan ånga med hjälp av ett galler över trangiat också. Är det kallt får man jäsa degen i en påse på magen eller så som ju alla vet :)

Bollen där är en momo :) De är mättande.
Bild


I mitt originalrecept ingår färsk lök, vitlök och ingefära

Ingredienser som ingår i mitt basförråd. Jag roterar i princip allt som ingår
sojafärs
colmans senapspulver
koreansk peppar (mild chili)
vetemjöl
sechuanpeppar
torrjäst
rostad lök
maizena
socker
soya
olja
ättika eller vinäger


Colmans senap
Lika mycket pulver som vatten. 2 msk var
1 kryddmått vardera; salt, socker, olja, vinäger
Blanda allt och låt stå tills momos är färdiga



Jag är på jakt efter det godaste potatismospulvret som håller bra och som helst inte tarvar massor med smör. Gillar inte felix.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Vad har du provsmakat den här veckan?
InläggPostat: tor 03 sep 2015, 20:05 
Offline
Tränar vakthöns
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 27 sep 2012, 09:43
Inlägg: 2049
Ort: Norra Norrland
Rökt korv som legat i GHB en månad över BF-datum...

Delikat och helt oklanderlig!

Ska röra ned den i en korvsoppa imorgon :up:

_________________
If only my heart were stone


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 55 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet