Men vänta nu... Det är skillnad mellan vatten
i brunnen och vatten man tagit
ur brunnen, tappat upp på flaska och ställt i rumstemperatur och kanske halvmörkt.
Det mesta som blir i flaskorna, lite grön påväxt, är inte farligt men har man otur får man med otrevliga bakterier som utvecklas otäckt i flaskan eller dunken. Det är väl himla finurligt att fundera över hur man ser till att ha bra och säkert vatten. I den händelse att något otrevligt inträffar vill man ju inte bli sittande med rännskita eller värre. Diskussionen handlar ju inte om vatten från brunnen utan om vatten man tappat upp.
Koka eller klorera eller jodbehandla eller kör nån kombo så kan TS vara lugn i ett halvår eller mer. Själv har jag som sagt köpevatten so komplement till brunnen, jag roterar det årsvis. När jag tar med mig brunnsvatten händer det att jag kokar det om det ska vara med länge och det har funkat fint.
Den ultimata hemmavarianten är att hälla kokt vatten i kokta flaskor, tillsätta klor och sen förvara mörkt och svalt. (Kloret blir man av med om man häller upp vattnet i kanna och låter det stå, står det i solen försvinner kloret snabbare.)
/MD