De fleste snigler fra hage/land ville jeg ventet lenge med å spise
. Først og fremst fordi jeg har lest/hørt at de både bærer virus og parasitter vi mennesker ikke har godt av (mangler kilde), men også fordi de fremstår utrolig lite fristende i mine øyne. Når det er sagt, så ville jeg også vært skeptisk til padde. Årsaken her er som nevnt tidligere i tråden, at de kan være giftige. Mulig det er godt nok å flå dem, men ...
Skalldyr ellers er min favoritt føde. Siden jeg er kystboer så synes jeg det er en fordel. Alt jeg har spist med skall fra havet smaker godt. Ikke alt er like lett å tygge, men smaken er god
. Selv om jeg ikke har lyst til å prøve å spise maneter (i hvert fall ikke brennmaneter) eller sjøstjerner, så tror jeg at absolutt det meste man finner/fanger av levende i strandsonen, er som mat å regne for oss mennesker. Jeg har selv mange kulinariske opplevelser bak meg med det som hentes i strandsonen, og ser ingen problem med å bygge mer på det i et fremtidig kosthold.
Når det gjelder reptiler, så har jeg ingen erfaring med å spise det selv. Som skrevet, så venter jeg så lenge som mulig med å spise hagesnigler
, men om man må fø seg og sine, så ville jeg ikke tvilt med å spise reptiler her i norden. Om man skulle finne en klase froske (grode) egg, så kan man fort ha 1-2 kg med protein og fett og det vil trolig være en jackpot om man er der hvor man leter etter mat. Om det er orm, salamander eller frosk spiller nok liten rolle om man er sulten nok tror jeg, så ved behov ville jeg nok spist de alle. (Egentlig har jeg lyst til å tilberede å spise en orm, kanskje det kommer som en oppskrift her på forumet
Det er vel ikke noen forskjell fra ål, som jo er orm som bor i vannet
)
Når det er sagt, så ville jeg ikke satset energi på å fange reptiler om jeg var sulten. Om man bestemmer seg for at i dag skal det stå orm på menyen, så tror jeg man sløser mer energi enn man vinner. Derimot så ser jeg det som en en matkilde man tar med seg om man kommer over den.
Med mindre det skjer en økokatastrofe i forhold til hvordan det er i dag, så ser jeg derimot skalldyr og annet i strandsonen som trolig den største kilden (jakt/fiske/sanking) til protein og fett i