Ulv i fårakläder skrev:
Björngrillarn skrev:
Svamp under svampsäsongen och blod hela året.
Blod ska förövrigt aldrig låtas gå till spillo vid dräpt djur, oavsett om man behöver salt eller inte. Finns mycket bra näringsämnen, och drickes bäst direkt ur pulsåder medans det är varmt och kan torkas till kaka om det blir över. Har alltid druckit blodet ur de däggdjur jag jagat de senaste åren, djävligt till en början men man vänjer sig snabbt. Älgblod i synnerhet är inte alls dumt.
EDIT/Tillägg: Helst inte björn eller vildsvin p.g.a. trikinrisken. Alltid är det ju någon jävel som måste kommentera det så jag lägger till det direkt.
Här kommer en jävel och kommenterar att blod inte har trikinrisk, det är endast kött och inälvor som har det
Anledningen till detta är att man måste få en viss mängd för att det ska vara risk för trikinos och ett djur har dött långt innan den koncentrationen kan uppstå i blod.
My bad, trikinos skall det självklart vara, helt rätt Ulven (klockan-23-och-grinig-kvalitet på mitt inlägg
)! Delvis därför jag fordrar snabb uppdrickning om fallet är sådant, för att vara på den säkra sidan.
F.Ö. har jag aldrig drabbats av parasiter eller liknande (mig veterligen i.a.f.
) av blodsdryck. Självfallet kan ju en kontroll att djuret är någorlunda friskt vara på sin plats innan blod konsumeras; om inga yttre kännetecken finnes brukar väl alltjämt levern visa på ohälsosamheter...