Swedish Survivalist
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/

Trikiner
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/trikiner-t8916.html
Sida 1 av 1

Författare:  Gearjammer [ lör 27 jun 2015, 12:29 ]
Inläggsrubrik:  Trikiner

Hur gör man med kött som ska trikintestas när det inte finns några labb kvar att skicka prover till? Tex efter en större katastrof.

Vildsvin och björn ska ju trikintestas men även hästkött kan ju tydligen innehålla trikiner.

Räcker det med ordentlig tillagning för att få bort trikiner ? Alltså hög temperatur.

Författare:  grym [ lör 27 jun 2015, 12:54 ]
Inläggsrubrik:  Re: Trikiner

68 grader

https://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/smittsamma-sjukdomar/trikinos-/

jag skulle vilja lära mig att göra trikintesterna, så man kan göra det själv när det börjar skita sig

Författare:  Dweomer [ lör 27 jun 2015, 13:59 ]
Inläggsrubrik:  Re: Trikiner

Här en gammal skolfilm från norge som visar hur man testar kött för trikiner . Så det är så man får göra själv när myndigheterna slår igen .

Så ett bra mikroskop är bra att ha till mycket

http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?top ... ipp/399872

Författare:  Björngrillarn [ lör 27 jun 2015, 17:46 ]
Inläggsrubrik:  Re: Trikiner

Gearjammer skrev:
Räcker det med ordentlig tillagning för att få bort trikiner ? Alltså hög temperatur.


Kort svar? Ja.

Bäst ur säkerhetssynpunkt är att försöka skära kött med trikinrisk i mindre kuber eller strimlor och koka densamma för att maximera temperaturen även djupare inne i köttet.

Går säkert alldeles utmärkt att tillaga köttet på andra sätt så länge man kan garantera att det blir genomstekt, men är man orolig lär nog långkok, i ordets preppiga bemärkelse, vara det enda rätta.

PS: Björnkött är för övrigt ypperligt att grilla över eld givet godkänt trikintest (talar av erfarenhet, därav mitt användarnamn), gärna med någon amerikansk grillsås. Marineras med fördel med en lökstark och söt marinad. DS.

Författare:  olan98 [ mån 02 maj 2016, 17:53 ]
Inläggsrubrik:  Re: Trikiner

Björngrillarn skrev:
PS: Björnkött är för övrigt ypperligt att grilla över eld givet godkänt trikintest (talar av erfarenhet, därav mitt användarnamn), gärna med någon amerikansk grillsås. Marineras med fördel med en lökstark och söt marinad. DS.


Hahaha, Häftigt!

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/