Ute driver jeg og forbereder hva som skal være hvor og klargjør for planting. Det vil si at jeg bygger/etablerer nye steder å dyrke, reparer gamle, bygger tårn til dyrking av bønner og sprer kompost. Så langt har jeg bare små veksthus, i det ene driver jeg med vinterdyrking. Der er det godt med bladpersille og stangselleri som skal plantes ut. I tillegg er det noe grønnkål, noe savoykål og mange bærplanter fra fjorårets stiklinger.
I et annet drivhus klargjør jeg for dyrking. Er nå i en rydde/vaske/komposteringsfase
. Drivhuset ble brukt som kalkunhus utover høsten, så det er mye møkk/kompost fra før, men ikke alt på rett sted
Vurdere å prøve med lys og varme i dette drivhuset utover vinteren, men med dagens strømpriser er nok det noe jeg må regne på
I tillegg driver jeg å bygger en veksttunnel over hoveddelen av kjøkkenhagen vår. Den skal være på plass før vinteren er over og planen er å både øke vekstsessongen samt øke evnen til vinterdyrking til neste år.
Jeg er også i gang med vintersåing i plastkanner. Det har jeg gjort med hell og noe uhell tidligere, men stort sett har det vært en effektiv metode.
Inne kommer jeg til å begynne med tobakk, chili, paprika og tomat i løpet av uken. Har noen frø jeg enda ikke har bestilt, men regner med at det meste kommer i jord i tide. Har også flere chiliplanter på overvintring inne.
Det begynner liksom nå...