Meget interessant link. Mange praktiske råd, men hun følger dessverre ikke opp med dokumentasjon på om avlingene på disse 800 m2 faktisk ble store nok til leve av for en person. Vet du om det finnes noen dokumentasjon på det, Dweomer?
Når det gjelder det hun skriver om B12 så er det FEIL! Det er mange myter om B12 i veganske miljøer (kun vegetabilsk, ikke melk, ost og egg). De kan oppsummeres med at veganere tror at B12 produseres av bakterier i tarmen i så store mengder at de ikke trenger tilskudd. Noen snakker om salat som ikke vaskes ”for mye” inneholder bakterier som inneholder B12 og liknende suspekte metoder for å få i seg B12. Dette er dessverre ikke riktig. To gode kilder som drøfter dette er
denne og
denne.Jeg har selv prøvd å finne ut av hvordan man kan produsere nok mat på et så lite areal som overhodet mulig med ”nordiske” vekster. Og i
”Överleva enbart på mat från lagret”-tråden, skrev jeg at jeg ville komme med et eksempel på det. Denne tråden er kanskje ikke den rette, men jeg lover at jeg i nærmeste framtid skal komme med mitt eksempel, presentert på en liknende måte som i ”mat fra lagret”-tråden.
Men hovedproblemet slik jeg ser det, er at kun plantekost fra et så lite areal vil gi for lite av dette: Vitamin D, riboflavin, B12, selen og jod. Som survivalister bør vi legge opp lager av vitamin og mineraltilskudd. Alternativet er å øke arealet for å få inn kjøtt, melk og egg i kosten. Det vil vi uansett måtte gjøre når vitamin- og mineraltilskuddene er spist opp. Men selv med kjøtt, melk og egg, vil det sannsynligvis være for lite D-vitamin, selen og jod. De to siste fordi vi ikke lenger har beriket kraftfor slik at dagens gode kilder ikke vil være gode kilder lenger.