MulenDag skrev:
Jag tycker såna historiska dokument är spännande. Vad heter boken och vem har skrivit den?
/MulenDag
Tyvärr har jag inte boken, bara skanningarna. Sparade dem för ett antal år sen och kom att tänka på dem när det diskuterades avlivningsmetoder i en annan tråd. Förmodligen kommer de från alternativ.nu så den som har svart bälte i google fu kan ju börja leta där
Dweomer skrev:
Det här är roligt att läsa och att jämföra vad som hänt både bra och dåligt när det handlar om djuren.
Vad jag kan säga på rak arm är väl att 0,5 m2 inte räcker idag och att avlivning inte får ske med slag i huvudet. Något specifikt du tänker på som ändrats angående vad som är bra och dåligt för djuren?
Urd skrev:
Pratade med mina föräldrar Häromveckan angående krigsåren.
Det visade sig att både Far å Mor hade haft kaniner som tillskott.
Båda födda -35 dvs mina föräldrar...
Far nere i Malmö.
Mor på landet i Småland men ändå som extra föda så vankades det kaniner. Fastän det fanns annat att tillgå.
Skäms å säga men har aldrig ätit kanin eller hare vad jag vet...
Hört sägas att det skall vara gott.
Måste ärligt säga att kanin inte är nån kulinarisk läckerhet direkt. Snarare ganska smaklöst. Hare däremot tycker jag är bland det godaste viltköttet. En helgrillad harsadel går inte av för hackor