Gargamek skrev:
Kul att se en blandad respons på min tråd men mest kul att se att många kan tänka sig att betala bra (5-6000kr) för en frigående och steroidfri gris.
Har inte i närheten av kunskap att hålla styckningskurser men det var en riktigt bra ide som kommer hållas kvar i bakhuvudet.
Vet att vi inte ska diskutera lagvidrigheter men vetrinärbesiktning är en stor kostnad som (jag tolkar) är krav om djuret slaktas och köttet säljs men inte om du själv äger djuret och konsummerar köttet själv! Kanska sälja grisar "på rot" och hjälpa till med slakten? Grisklubbar var ju vanliga under kriget i England, kan man få till någon variant här i Sverige?
Jag har för mig att jag hört om något liknande gällande får, dvs man vet i förväg vilket djur det är och kan komma dit och titta på det om man vill. Likt T-72 tror jag det är stabor man ska satsa på. Många i städerna som har helt annan köpkraft och romantiserar om landet, eko säljs ju bäst i staden osv. Dock har många små frysar, ingen i lägenhet har box så helt klart bättre om man kan köpa mindre parti.