Swedish Survivalist
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/

Om det blir frysgrader i mitt konservförråd
http://swedishsurvivalist.egetforum.se/om-det-blir-frysgrader-i-mitt-konservforrad-t10540-15.html
Sida 2 av 2

Författare:  pre [ tor 15 mar 2018, 02:26 ]
Inläggsrubrik:  Re: Om det blir frysgrader i mitt konservförråd

Charlie** skrev:
När konserver med sås fryser så separeras innehållet i såsen do detta oftast har en lägre frystemperatur än vattnet. Vattnet tinar sist så att säga. Prova att frysa in saft eller läsk så märker ni att så länge det finns en "issörja" i drycken som håller på att tinas upp, så är drycken sötare och starkare i smaken.

Exakt så funkar frysdestillering!

Författare:  Charlie** [ sön 18 mar 2018, 01:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Om det blir frysgrader i mitt konservförråd

pre skrev:
Charlie** skrev:
När konserver med sås fryser så separeras innehållet i såsen do detta oftast har en lägre frystemperatur än vattnet. Vattnet tinar sist så att säga. Prova att frysa in saft eller läsk så märker ni att så länge det finns en "issörja" i drycken som håller på att tinas upp, så är drycken sötare och starkare i smaken.

Exakt så funkar frysdestillering!


Visste inte om att det det fanns ett ord som "frysdestillering" ens en gång, eller att det var "metod" som användes men en snabb googling och det dök upp en del intressanta saker :hm:

Sida 2 av 2 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/