Lidl brukar ha högpastöriserad mjölk för att synka mot Tyska marknaden, tror jag, då det måste vara sådan där för att få säljas, man kan frysa mjölk om man kommer ihåg att skaka om den när den tinat då den skiktar sig annars.
Tar dock väldigt lång tid att tina sedan noterade jag så bör fungera perfekt som kylklampar också, tog nästan ett dygn innan den tinat hel i rumstemperatur och man slipper ha en massa bulk i form av vatten och skit i frysen för detta, bara nyttoprodukter som verkligen behöver frysas.
Det går dock utmärkt att frysa vanlig Arlamjölk också, jag märkte ingen särskild skillnad, bra att veta om man inte tycker om smaken på högpastöriserad mjölk.
Tappar kanske litet i smak sedan, men inte alls så farligt som jag trodde.
Tyvärr har färsk mjölk, direkt från någon bondgård löjligt kort hållbarhet, så det kan men glömma, tyvärr om man inte skall använda den inom ett par-tre dygn, är säkert tjänlig längre, men smakar koskit sedan, för att tala i klartext när den stått en tid, och självskummad grädde är komplett värdelös att försöka vispa... och den är inte särskilt användbar som ersättare rakt av, då den håller för låg kvalitet jämfört med den separerade (men det kan man åas göra själv om man kan låna in sig på tex en gammal handvevad separator).
(Däremot brukar jag köpa ibland för direktkonsumtion).
Häruppe i Norrlands skogarna brukar det för övrigt vara ganska säkert att storhandla socker i hela kartor utan att någon associerar det med just prepping...