Bra att slänga ut allt teflon och skit (avser kort hållbarhet inte rädd för förgiftning). Måste ha någon keramikpanna kvar för frun får ont av gjutjärn, kolstål (vikten).
Kör mycket med skeppshults stekgryta och de Byer kolstålsstekpanna.
Helt suveräna, behöver inget Yes, bara mycket varmvatten. Men skulle inte tveka att köra med Yes (världens bästa diskmedel) i BOL där varmvatten kommer från vedspisen.
Stek in pannan med olja, rappsolja är bra. Häll på en tesked och stryk ut i hela pannan även sidorna. Ställ in den i ugnen på 180 grader i ungefär 20-30 minuter då torkar oljan in. Låt svalna, sen är den färdig för arbete i köket.
Efter användning:
Diska ur med varmvatten torka torrt utsidan och insidan med typ en papperstuss. Några droppar olja som stryks ut på insidan. Ställ undan. Vill du vara extra ordentlig, så värm den på medelvärme tills oljan börjar torka in.
Rostiga pannor kan rengöras med grovt salt. Läs mer i denna pdf
http://www.eldmark.com/links/skeppshult.pdfEdit
Adrig hälla stora mängder kall/varm vätska (vatten, buljong, mjölk) i en het panna. Den slår sig och funkar sen dåligt på moderna spisar.