Betraktaren skrev:
Gammal tråd, men tyckte detta passar bäst i den.
Öppnade precis och käkade upp en burk fiskbullar i dillsås som stått i kallförrådet ett halvår, alltså fryst, tinat, fryst, tinat otal gånger under vintern.
Konsistensen var torr och tråkig, smaken vattning, såsen hade typ separerat. Hade jag inte varit såpass hungrig hade den åkt i soporna.
Har nog 20 st till som står där.
När konserver med sås fryser så separeras innehållet i såsen do detta oftast har en lägre frystemperatur än vattnet. Vattnet tinar sist så att säga. Prova att frysa in saft eller läsk så märker ni att så länge det finns en "issörja" i drycken som håller på att tinas upp, så är drycken sötare och starkare i smaken. När det sedan gäller konservens övriga innehäll som tex pasta (ravioli) och fiskbullar så blir den, som Betraktaren beskriver, torr i konsistensen. Potatisen i en konserv som varit fryst löses upp och blir en jätte tråkig sörja. Jag tror att detta har med att iskristallerna förstör konsistensen. Köttbitar och skinka, liksom tonfisk, där emot brukar klara sig bra.