Jag har aldrig någonsin ätit efter en veckomatsedel hemma. Jag äter lite hur som helst och det jag blir sugen på. Det kan bli gårdagens rester till frukost eller havregrynsgröt på eftermiddagen.
Mina konserver är väldigt blandade. Jag har t ex köttbullar i gräddsås, pannbiffar i sås, weight watchers soppor, chili con carne, bullens pilsnerkorv, surkål och andra grönsaker, olika pastasåser, fiskbullar, tonfisk, makrillfilé, olika såser som t ex sötsur och curry som jag ska blanda med torkat sojakött, potatis, baljväxter.
Även currysås som pulver som jag ska blanda med tonfisk eller fiskbullar i buljong.
Ex på mat:
Tonfisk i currysås, ris, morötter.
Fiskbullar i currysås, ris, gröna ärter.
Sojakött i sötsur sås, ris.
Köttbullar i gräddsås, potatis, lingonsylt, syltlök.
Raggmunk (från pulvermix), lingonsylt.
Pasta med köttfärssås/tomatsås.
Chili con carne med nachochips.
Nudelsoppa med grönsaker.
Finns det ägg så kan jag göra majsbiffar/majsplättar av burkmajs.
Finns det morötter och ägg kan det bli morotsbiffar med solrosfrön/pumpafrön. Eller morotspannkakor.
Kikärter kan bli hummus, kikärtsbiffar eller kikärtssoppa med timjan. Bönor kan bli bönbiffar.
Man kan göra pastasallad med kokt pasta, syltlök, tonfisk, haricots verts. Blandas med salladsdressing från påse (den som blandas med lite vatten och olja).