Mjöl, oavsett från vad, är svårare än gryn som är svårare än hela produkter.
Havregryn kan du lagra länge, hittar inte tråden men
https://svealanding.wordpress.com/2016/ ... ryn-lange/Pasta går att lagra länge, jag har ett antal kg liggande sedan flera år, inga problem.
Torkade ärtor, bönor och linser förstås, håller länge.
Rapsolja, helst i glasflaska - men jag själv köper i plast, håller i många år förbi BF-datum om den står mörkt, och någorlunda svalt delar a året. Olivolja har jag sämre erfarenheter av. Köp literförpackningar. Kan även blandas ned till hönsen, vet inte hur mycket.
Jag brukar tänka att man behöver kolhydrater, proteiner, fett, fibrer, mineraler och vitaminer. Du har vitamintabletter, med gryner, pasta, baljväxter - mycket baljväxter, och ris klarar du dig långt. Knäckebröd håller länge om torrt och 5-25 C med sånt har du fibrerna fixade också, om inte baljväxterna räcker.
Problemet som jag uppfattar det är högvärdigt protein och smak. Glöm inte smak! Buljongtärningar, ketchup, kryddor gör allt mindre otäckt.
Praktiska problem när jag lagrar utanför bostaden är att hålla bort fukt och ha tempen mellan 5-25 ungefär samt skadedjur. Möss tar sig igenom mycket. Jag använder mycket smartstoreboxar, några av den sköljtäta sorten för knäcke, mariekex och liknande.
Har du provat att äta hönsmat? Fick jag välja så skulle både hund- och grismat komma före.
/MD