Har några högar vältorkade örter och grönsaker som är flisade. Tänkte dela upp det i mindre förpackningar samt vakumpacka dem. Sen kom jag att tänka på den kära Botulinum Clostridium
https://sv.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum som kan fucka upp livet riktigt ordentligt. Började fundera på om den kan växa till sig i torkade saker. Min känsla, som är grundad på saker jag läst men inte minns referenserna till och kanske minns fel, är att den kräver fukt förutom lämpligt pH, salthalt etc. Jag inbillar mig t.o.m. att den kräver flytande vatten (eller lösning i vatten). Men nu blir jag lite oroligt fundersam.
Ska man, för att vara på den säkra sidan, förvara de torkade växterna i luftiga påsar istället? Nackdelen är ju att speciellt örterna tappar smak och doft. Eller ska man vara lite vågad och vakumpacka samt sätta instruktion på påsarna att innehållet ska kokas i flera minuter innan förtäring? Eller nojar man i onödan?
/MulenDag