Swedish Survivalist

Är du förberedd?




Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: sön 12 aug 2018, 18:55 
Offline
Är varmvattnet slut?

Blev medlem: sön 22 apr 2018, 22:47
Inlägg: 20
Hej.

Jag har i förrådet pastej med lång hållbarhet av märket Podravka. Det är 50 gram per burk och den kan ligga på lager i åratal, smakar hyfsat. Jag skulle däremot vilja ha någon köttpåläggskonserv som i smak och konsistens påminner mer om grov leverpastej eller paté. Det är en fördel om konserverna inte är så stora (omkring 50-100 g) Är det någon som kan rekommendera något märke?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: mån 13 aug 2018, 09:58 
Offline
Har lärt mig äta med spork!

Blev medlem: lör 30 jan 2016, 11:57
Inlägg: 198
Ort: Sundsvall
Det verkar överhuvudtaget vara ont om folk som tillverkar leverpastej på burk.
Hittade dock den här som eventuellt uppfyller dina kriterier. Fast de skriver tyvärr inte ut priserna:
http://www.sikforsherrgard.se/sikfors-k ... konserver/


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: mån 13 aug 2018, 16:56 
Bokmalen skrev:
Det verkar överhuvudtaget vara ont om folk som tillverkar leverpastej på burk.
Hittade dock den här som eventuellt uppfyller dina kriterier. Fast de skriver tyvärr inte ut priserna:
http://www.sikforsherrgard.se/sikfors-k ... konserver/


Den som har vägarna förbi Tyskland och plats i bilen kan finna fina pastejer mm på glasburk.


Top
  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: mån 13 aug 2018, 21:36 
Offline
Är varmvattnet slut?

Blev medlem: sön 22 apr 2018, 22:47
Inlägg: 20
Bokmalen skrev:
Det verkar överhuvudtaget vara ont om folk som tillverkar leverpastej på burk.
Hittade dock den här som eventuellt uppfyller dina kriterier. Fast de skriver tyvärr inte ut priserna:
http://www.sikforsherrgard.se/sikfors-k ... konserver/


Ser läckert ut, kanske ett ställe för en fin middag med frugan...


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: tis 14 aug 2018, 00:21 
Offline
Finns staden kvar?

Blev medlem: mån 27 jun 2016, 21:31
Inlägg: 981
Tror att jag köpt samma pastej som dig på Willys. Där finns det även gris och oxkött i liknande burkar i anslutning till pastejburkarna. Dom är relativt goda och mera köttiga. Är nog många invandrare som vill ha dessa fabrikat, är väl som med oss sill, kalles kaviar och knäckebröd säljer ju IKEA world wide.

Edit
Dessa tex
https://www.willys.se/produkt/Oxskivor-100125794_ST

https://www.willys.se/produkt/Flask-Lun ... 0801740_ST

Paté Gammaldags SOKOŁÓW, 190g
https://www.willys.se/produkt/Pate-Gamm ... 0801857_ST


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: sön 19 aug 2018, 16:14 
Offline
Samlar kokböcker från 1800-talet

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 715
OT, men jeg kommer med et lite tips. Postei er lett og lage og jeg hermetiserer det i min all-american trykkoker. På den måten kan jeg lage de smaksvariantene jeg vil og så grov jeg vil ha den. Her i huset setter vi pris på grov leverpostei.

Lever får jeg fra slakting av kaniner, and og gås, men jeg har også kjøpt svinelever. Den blandes ut med fet svineribbe jeg kjøper billig og eventuelt litt ister om ribba ikke er fet nok. Favoritt kombinasjon så langt er nok leverpostei med hvitløk, bacon og grov pepper. Denne på hjemmebakt grovbrød med hjemmelaget rødbete eller sylteagurk :up:


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: sön 19 aug 2018, 17:22 
Offline
Sometimes I just hate it when I'm right.

Blev medlem: ons 22 sep 2010, 16:25
Inlägg: 664
Intressant! Tillagar du pastejsmeten något innan du tryckkonserverar den, eller går den råa smeten direkt ner i burkarna? Tryck och tid?


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: mån 20 aug 2018, 22:10 
Offline
Samlar kokböcker från 1800-talet

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 715
Jeg putter smeten rett i norgesglass (https://no.images.search.yahoo.com/sear ... tion=click
av type pint+ og koker det på 10 bar i rundt 50 minutter. Trolig er det lengre koketid en hva som er optimalt for postei, men der går jeg for sikkerhet før beste smaksopplevelse :rambo: .

Oppskriften jeg bruker som utgangspunkt er:
300g lever
200g spekk
125g magert flesk
4 ansjoser
2 små løk
50g hvetemel
3dl melk
2 egg
1ss salt
1/2 ts allehånde
1/2 ts pepper

Oppskriften varieres med innholdet, litt fløte og et egg til kan med fordel erstatte melken, alt blir bedre med bacon...og så videre 8)

Om man ser på prisene på kjøttkonserver i butikk, så er det en måte å produsere relativt billig leverpostei. Hvor lenge det kan lagres er jeg usikker på, men vi spiser nå av en batch som snart er et år gammel og den er fin-fin.

Med tanke på at både lever og svineribbe er billige kjøttstykker, så er det en fin måte å bygge protein og fett i lageret, for en billig penge, om man klarer å rotere leverpostei ofte nok.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: tis 21 aug 2018, 20:55 
Offline
Sometimes I just hate it when I'm right.

Blev medlem: ons 22 sep 2010, 16:25
Inlägg: 664
Tack för receptet! Jag fick inte tag på någon grislever, så jag gjorde en testsats med kycklinglever och en med ungnötslever. Båda smakade utmärkt när jag provstekte för att kolla kryddningen, men det smakar inte riktigt leverpastej när den är varm och har stekyta. Mycket spännande hur det kommer smaka färdigt! Nu ligger burkarna och kokar vid 10 psi.


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: tis 21 aug 2018, 23:27 
Offline
Sometimes I just hate it when I'm right.

Blev medlem: ons 22 sep 2010, 16:25
Inlägg: 664
Alla burkarna tätade, även om de kokat över och läckt ut en del fett. Konsistensen är bredbar, och smaken på båda varianterna är mycket angenäm, även om jag nu inser att den leverpastej jag är van vid nog inte innehåller några större mängder lök. 60 gram rymdes i de små trevliga romburkarna.

Bild

Bild


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Pastej/ paté på konserv
InläggPostat: sön 09 sep 2018, 19:21 
Offline
Är varmvattnet slut?

Blev medlem: sön 22 apr 2018, 22:47
Inlägg: 20
Bokmalen skrev:
Det verkar överhuvudtaget vara ont om folk som tillverkar leverpastej på burk.
Hittade dock den här som eventuellt uppfyller dina kriterier. Fast de skriver tyvärr inte ut priserna:
http://www.sikforsherrgard.se/sikfors-k ... konserver/


Jag mailade och frågade och de meddelade att de kostar 50 kr per burk.


Top
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008


Våra villkor | Integritet