Swedish Survivalist
https://swedishsurvivalist.egetforum.se/

Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)
https://swedishsurvivalist.egetforum.se/kossa-kyckling-pa-burk-dela-med-er-av-era-tips-t4723.html
Sida 1 av 1

Författare:  Jagska [ ons 17 apr 2013, 19:41 ]
Inläggsrubrik:  Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Tjena! Gjorde en tråd för ett tag sedan ang en burk med kyckling jag köpt. Har nu köpt 3 liknande burkar. 2 kyckling en 1 kossa.
Det är extrapris på dessa just nu på ICA här där jag bor. 20 kr st, 850 gram. Köpte 3 st, och tänkte att jag nu skall tillaga en burk (valde kycklingkorven) för att se så att det smakar OK. Är det OK ska jag ner och fylla på med så många dom har, då bäst före datumet är först i mitten av 2015.

Min första tanke var att göra den som en falukorv typ. Här kommer försöket.

PS: SNÄLLA gör inte tråden till en diskussion om halal. Fyll JÄTTEGÄRNA på med andra burkar m.m som ni lagat dock. Och glöm inte att bedömma smak m.m så vi andra kan ta del av era härliga tips. :)

Här kommer mitt försök: (hoppas jag lyckas ladda upp bilderna, inte gjort på detta sätt innan)

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

Till detta gjorde jag vanligt pulvermos. (försöker hålla det realistiskt med saker som håller länge. )

Jag ger kycklingkorv, tillagad i ugn på detta sättet en svag 6a i betyg, av max 10. Den hade gjort sig bättre i en korvstroganoff eller något liknande. Men jag är endå mycket nöjd. Och ärligt talat, 20 kr!? Vi (jag min fru och vår 1 åring) käkade ca halva innan vi var jätte mätta.

Ska absolut ner och köpa några fler.



MVH Daniel :)

Författare:  Marulk [ ons 17 apr 2013, 21:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

En klassiker :)

Författare:  Ulv i fårakläder [ ons 17 apr 2013, 21:48 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Trevligt!

Testa att hälla på krossade tomater runt omkring med, då blir smaken "trevligare" tycker jag.

Ett annat sätt att få det att smaka bättre på är att låta det stå inne i 120 grader ganska länge så fettet får "smälta" lite mer och den blir varm ordentligt i mitten och sen vräka på med ost och grilla av den på max på slutet.

Ta det lite kallt med dessa importkonserver bara med lillen pga BPA i burkarna.

Författare:  Ragnarök [ tor 18 apr 2013, 07:52 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Frugan brukar skyffla på ett par rejäla skedar Philadelfia ost, OMNOMNOM :D

Författare:  Dweomer [ tor 18 apr 2013, 08:11 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Jag proppar korven med bostongurka och senap och mängder av ost på toppen .

Författare:  carlsson56 [ tor 18 apr 2013, 09:59 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

OK. Det räcker. Nu blev jag hungrig.
Skall också köpa mig ett par burkar på vägen hem.

Författare:  Dava [ tor 18 apr 2013, 17:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Kunde du inte lagt upp bilder på burkarna istället? Jag ser bara vanlig falukorv...

Författare:  Jagska [ tor 18 apr 2013, 21:43 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Dava skrev:
Kunde du inte lagt upp bilder på burkarna istället? Jag ser bara vanlig falukorv...


Ber om ursäkt, ser att jag fick 2 bilder som var likadana. Första bilden skulle vara bild på burken med. Den kommer här istället!

http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 182146.jpg

Bilden var för stor, så ni får klicka på länken istället :)

MVH Daniel

Författare:  Jagska [ tor 18 apr 2013, 21:44 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Ulv i fårakläder skrev:
Trevligt!

Testa att hälla på krossade tomater runt omkring med, då blir smaken "trevligare" tycker jag.

Ett annat sätt att få det att smaka bättre på är att låta det stå inne i 120 grader ganska länge så fettet får "smälta" lite mer och den blir varm ordentligt i mitten och sen vräka på med ost och grilla av den på max på slutet.

Ta det lite kallt med dessa importkonserver bara med lillen pga BPA i burkarna.


Jag håller med dig till fullo, och det tåls att upprepas.
Ska testa ditt tips med krossade tomater runt om. Det låter bra :)

Var nere och köpte resten av burkarna dom hade. Så nu har jag 10 kg blandat kossa och kyckling :D

Författare:  MulenDag [ tor 18 apr 2013, 21:48 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Vad har du för hållbarhetstid på dem och är de kylkonserv eller helkonserv? /MD

Författare:  Jagska [ tor 18 apr 2013, 21:56 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

MulenDag skrev:
Vad har du för hållbarhetstid på dem och är de kylkonserv eller helkonserv? /MD


Bäst före datumet är på mitten av 2015, och det är helkonserver. Dock förvarar jag dom svalt iaf. (Har en vin källare på 6-7 m2 som jag använder som skafferi då jag bunkrar ganska mycket mat)

Författare:  Dava [ fre 19 apr 2013, 09:05 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Det ser helt ok. Ut hur stor är kötthalten?
Tack för tipset, ska hålla lite utkik i min lokala Ica butik.

Författare:  Åksäck [ fre 19 apr 2013, 15:30 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Dava skrev:
Det ser helt ok. Ut hur stor är kötthalten?
Tack för tipset, ska hålla lite utkik i min lokala Ica butik.



Inte samma kycklingkorv men har köpt samma som i den här tråden för att testa:
kycklingkorv-pa-burk-bild-finns-t4391.html?hilit=halal

Köpt på netto.

Hållbarhet som det står i tråden till mitten av 2017. Kötthalten på den är 90%.

Författare:  MulenDag [ fre 03 maj 2013, 20:35 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kossa / kyckling på burk. Dela med er av era tips! :)

Efter tips i tråden här köpte jag idag två härliga burkar kycklingkorv enligt bild i tråden. Inspirerad av de smaskiga recepten förfärdigade jag en liten fredagsmiddag på kycklingkorv med krossade tomater, chilisås, lök och lite buljong. Till detta färsk lättkokt broccoli och potatisplättar.

Döm om min förvåning när jag under inmundigandet av denna läckerhet upplevde hur den försökte klösa sig upp genom halsen likt en dålig whiskey - men utan det angenäma snurret. Min fru som uppskattar det mesta och ytterst sällan yttrar något kritiskt om mat nöjde sig med att vänligt men bestämt avböja erbjudandet om att ta av det som blev över till matlåda.

Recensionen ovan är ett försök att försiktigt uttrycka att man kanske ska prova en burk innan man köper flera för lager. :smack: :oops: Som tur är känner vi en hund som äter allt så vi blir av med burkarna i alla fall. Smaken är ju olika men med tanke på tidigare recensioner undrar jag nästan om det var något fel på vår burk.

/MulenDag

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/