Swedish Survivalist

Är du förberedd?





Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Inläggningar
InläggPostat: tor 14 feb 2019, 20:11 
Offline
Aftonbladet vill nog aldrig intervjua mig igen
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 31 dec 2015, 19:58
Inlägg: 1089
Ort: Västra Götalands län
Kan man anta att inläggningar så som gurka, rödbetor mm här väldigt lång och obestämt hållbarhet då ättikspriten och proportionerna är rätt blandade och burk rengjord etc. Både vid hemgjort och industri?

Köper en del bulk på matsmart just nu(ej sponsrat inlägg) ofta rödbetor, smörgåsgurka, sylt osv.

_________________
3-3-3 Radio Plan


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Inläggningar
InläggPostat: tor 14 feb 2019, 20:30 
Offline
Bor numera i en bunker

Blev medlem: ons 18 maj 2016, 21:15
Inlägg: 869
Kan inte svara för hemgjorda, men inlagda rödbetor och smörgåsgurka håller iaf öppnade i kyl flera år efter bäst före...


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Inläggningar
InläggPostat: lör 16 feb 2019, 02:09 
Offline
Tränar vakthöns

Blev medlem: lör 18 jun 2016, 23:28
Inlägg: 2006
Jag har sett en nyöppnad köpes rödbetsburk med mögel på översta skivan. Den stack upp ur spadet. Burken var antagligen förvarad i skafferiet. Vi kollade aldrig sista förbrukningsdatum vad jag vet, men det gick väl åt någon eller några burkar om år, så så värst gammal var den nog inte. Men jag tror att det viktiga är att det inte sticker upp något ur spadet. Det som inte ligger i ättika är mer utsatt.

Vad det gäller hemgjord saft och sylt så ska den antingen vara helt osockrad eller också massivt sockrad. Litet socker är rena gödningen för allt otyg, men är det stora doser blir det för kraftigt och otäckheter (åtminstone en del) kan inte föröka sig. Följ receptet om det inte ska ätas mycket snart.

_________________
/Zombie -->(x)q(/)


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Inläggningar
InläggPostat: lör 16 feb 2019, 10:13 
Offline
Skärmskyddsmäklare
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 25 okt 2014, 01:38
Inlägg: 311
Ort: Mellansverige
Felix och ICA inlagd gurka, inlagda rödbetor, syltlök = Inga problem BF+2 år i varierande temperatur.

_________________
Quidquid optimum habuerit in vita tabernus sunt in aridam


Top
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Inläggningar
InläggPostat: lör 16 feb 2019, 11:31 
Offline
Samlar kokböcker från 1800-talet

Blev medlem: ons 13 aug 2014, 21:21
Inlägg: 705
Vi lager mye inläggningar på høsten og de oppbevares i vårt matlager hvor temperaturen kan gå opp mot 20*C. om sommeren og ned mot 0*C. om vinteren. Jeg mistenker at vi kan bruke litt sterkere eddik enn vi gjør noe som sikkert vil konservere bedre.

På våre hjemmegjorte så synes jeg to års lagring er nok. Da mener jeg at det vi lager på høsten er fine å spise de to påfølgende årene. Jeg har uten problemer spist av tre år gamle innläggningar så det er neppe farlig, men de blir mindre delikate. fargen blir blassere, det blir mer grums i spadet og smaken blir tammere. Hvordan det er med næringsinnholdet vet jeg ikke.


Top
 Profil  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 5 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mod Databas :: Återställ block
Swedish translation by Virtuality & phpBB Sweden © 2006-2008
Swedish Portal translation by Raben © 2008
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Skapa forum | Våra villkor | Integritet | ForumPortalen | Rapportera forumet